Jaringan Dalan Gedhé Asia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Jaringan dalan tol

Jaringan Dalan Gedhé Asia utawa Asian Highway Network dikenal minnagka Great Asian Highway iku sawijining proyèk gotongroyong antara negara-negara ing Asia lan Eropah lan PBB Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP), kanggo ndandani sistim dalan gedhé ing Asia minangka salah siji saka telung pilar proyèk yakuwi Asian Land Transport Infrastructure Development (ALTID), sing didhukung déning Komisi Ekonomi lan Sosial kanggo Asia lan Pasifik (Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP)) jroning sidang ka 48 ing taun 1992 yaiku pembangunan dumadi saka Dalan Gedhé Trans Asia (Trans Asia Highway) lan Dalan Sepur Trans Asia (Trans AsiaRailway) minangka proyèk fasilitasi transportasi lelungan dharat.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]