Guksae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Guksae resmi Republik Koréa

Guksae utawa oksae (국새,옥새) yaiku segel resmi kang digunakake kanggo ngesahake utawa menehi stempel ing undhang-undhang dasar, sertifikat, peraturan-peraturan lan dokumen diplomatik formal Republik Korea.[1][2] Guksae diukir kanthi karakter tulisan kang ngasilake cetakan kang diarani injang. Cekelan segele kang bentuke ukir-ukiran diarani innyu.[1]

Biyen guksae diarani oksae kang digunakake minangka simbol legitimasi raja lan negara.[1] Istilah guksae mulai digunakake ing mangsa pemerintahan Gongmin saka Dinasti Goryeo (masa berkuasa 1351-1374).[1] Ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910), oksae digunakake minangka simbol kekuasaan kerajaan lan kanggo ngesahake dokumen-dokumen resmi.[1] Saben sawijing raja munggah tahta, seserahan oksae minangka peristiwa resmi kang nglambangake pindhahing kekuwasaan.[1] Nalika prosesi upacara, oksae ana ing panggonan prosesi kanggo nglambangake kekuwasaan raja.[1]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guksae&oldid=831707"