Gembok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gembok utawa kontholan iku sawijining piranti kunci sing bisa digawa menyang ngendi-endi. Gembok iku dienggo minangka piranti kanggo nyegah utawa ngreksa marang maling, vandalisme, sabotase, nganggo tanpa idin, lan uga kakerasan. Gembok dirancang kanggo nyegah panglebonan tanpa idin.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Gembok wis ana ing Tiongkok jaman mbiyèn. Ing Eropah, gembok wis dienggo bangsa Saxon ing Inggris.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gembok&oldid=835288"