Enola Gay

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Enola Gay iku sawijining montor mabur pangebom saka tipe Boeing B-29 Superfortress, sing dijenengaké miturut Enola Gay Tibbets, ibuné sang pilot Paul Tibbets.[1] Ing tanggal 6 Agustus 1945. Sajroning fase pungkasan Perang Donya II, montor iki dadi montor mabur kapisan sing nibakaké bom atom minangka sanjata perang. Bom iki sing diwèhi peparab "Little Boy" ('bocah cilik'), iku ditujokaké marang kutha Hiroshima, Jepang lan nyebabaké sirnané tengah kutha.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://acepilots.com/usaaf_tibbets.html diaksès ing tanggal 6 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Enola_Gay&oldid=832128"