Duta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Duta inggih punika pejabat diplomatik ingkang dikirim dhateng pamarèntah asing ingkang daulat, utawi dhateng satunggaling organisasi internasional, supados makili pejabat nagarinipun.

Salebeting padinten saged dipun ginakaken kados pejabat ingkang satataran mentri ingkang panggenanipun wonten nagari asing. Pejabat diplomatik ingkang nindakaken ayahan antawisipun kalih nagari ingkang gadhah gegayutan kanthi diplomatik dipunwastani minangka konsultan jenderal. Nagari ingkang gadhah dalem paring kuwaos dhateng duta utawi duta ageng kangge nguwaosi dhaerah tinemtu ingkang kawastanan kedutaan, ingkang wilayah lan staffipun sarta kadhang kala imunitas diplomatik tumrap hukum ing nagari kasebat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Duta&oldid=834990"