Du Fu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar punika namung gambar rékayasa kémawon saking Du Fu; amargi mboten wonten gambaripun.

Du Fu (杜甫; pinyin: Dù Fǔ; Wade-Giles: Tu⁴ Fu³), ugi dipunwastani Dù Shàolíng (杜少陵) utawi Dù Gōngbù (杜工部) (712770) punika satunggiling pujangga Cinten ingkang misuwur ugi wigati piyambak nalika wayahipun Dinasti Tang. Nami gelaripun inggih Zǐ Měi (子美).

Sami kaliyan Li Po, piyambakipun asring dipunwastani pujangga Cinten ingkang wigati piyambak.

Mila-milanipun piyambakipun mboten patiya populèr, anging lajeng dados kathah pengaruhipun ing budaya Tiongkok kaliyan Jepang. Piyambakipun ugi naté dipunwastani "pujangga sajarah" kaliyan "pujangga wicaksana" déning para kritikus Cinten. Ing Donya Kulon, karya-karyanipun asring dipunsamèkaken kaliyan Virgilius, Horatius, Ovidius, Shakespeare, Milton, Burns, Wordsworth, Béranger, Hugo utawi Baudelaire".


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Du_Fu&oldid=804142"