Donga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Pura Batubolong Lombok 1.JPG
Umat Hindhu dharma nembé sembayang

Donga utawa Sembayang iku sawijining wangun kagiyatan kaagaman sing ngarepaké anané hubungan karo Gusti Allah, déwa, roh utawa kekuwatan gaib sing dipuja, kanthi nglakokaké kagiyatan sing disengaja. Sembayang bisa dilakokaké sacara bebarengan utawa dhèwèkan. Jroning sapérangan tradhisi agama, sembayang bisa nglibataké lagu arupa hymne, tarian, maca naskah agama kanthi dilagokaké utawa disenandhungaké, pratélan formal krédo, utawa pocapan spontan saka wong sing ndedonga.

Asring uga sembayang dibédakaké karo donga, donga luwih asifat spontan lan pribadi, sarta umumé ora asifat ritualistik. Senajan mangkono, hakikaté aktivitas iki padha, yaiku sawijining wangun komunikasi antarané manungsa karo Gustiné.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donga&oldid=829511"