Diokletianus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gaius Aurelius Valerius Diocletianus (245?–312?), yaiku Kaisar Romawi wiwit 20 November 284 - 1 Mei 305. Diocletianus kasil ngrampungaké Krisis ing abad katelu (235 -284). Dhèwèké mbangun sawijining pamerintahan otokrasi, ananging wurung amarga ngalami manéka werna kangélan akibat saka saking ambané wilayah Kekaisaran Romawi. Dhèwèké ngadhepi kanthi mbagi wilayah Kekaisaran Romawi dadi loro bagéyan kang masing-masing diperintah dening Augustus, ananging isih ing siji Kekaisaran Romawi kang nyawiji.

Cithakan:Kaisar Romawi Cithakan:Romawi-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Diokletianus&oldid=835620"