DMOZ

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dmoz
DMOZ logo.png
250px
Kaca utama Dmoz.org
URL www.dmoz.org
Komersial? Ora
Tipe situs Dirèktori wèb
Pendaftaran? Pilihan
Basa: Inggris
Pemilik Netscape AOL
Pangripta Netscape
Diluncuraké 5 Juni 1998
Status Aktif

Proyèk Dirèktori Kabuka (Basa Inggris: Open Directory Project, dicekak ODP), dikenal kaanthi jeneng Dmoz (saka jeneng domain asliné, directory.mozilla.org) iku sawijining dirèktori kontèn kabuka multibasa saka World Wide Web, dirèktori iki disusun lan dirumat déning sakumpulan editor sukarila saka sawijining komunitas maya. Dirèktori ODP ora golèki kauntungan jroning ndaptaraké situs-situs wèb sing dikirim. ODP migunakaké skéma hierarkis ontologi kanggo ngatur dhaptar situs-situs wèb ing dirèktoriné. Dhaptar situs-situs wèb ing dirèktori ODP sing nduwèni topik sarupa diklompokaké jroning sawiji kategori, sing bisa nyakup kategori sing luwih cilik.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Netscape

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=DMOZ&oldid=882514"