Cithakan:Infobox Military Conflict

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Infobox Military Conflict
Tanggal
Papan
Asil

Pigunaaké kothak info iki kanggo artikel konflik militer kayata perang, paprangan, serangan, pangepungan, lan liya-liyané.

Panggunaan[sunting | sunting sumber]

Quick start: copy paste, banjur isi sing kothong:

{{Infobox Military Conflict
|conflict=
|partof=
|image=
|caption=
|date=
|place=
|casus=
|territory=
|result=
|combatant1=
|combatant2=
|combatant3=
|commander1=
|commander2=
|commander3=
|strength1=
|strength2=
|strength3=
|casualties1=
|casualties2=
|casualties3=
|notes=
}}
  • conflict – jeneng konflik sing dibahas, contoné: "Perang Vietnam", "Paprangan Berlin"
  • partofopsional – konflik sing luwih gedhé nyakup konflik sing lagi dibahas. Contoné: yèn sing dibahas yaiku "Paprangan Leningrad", bagéan iki diisi kanthi "Perang Donya II" utawa "Front Wétan Perang Donya II".
  • imageopsional – isi kanthi gambar kanggo infobox. Gambar kudu nduwé parameter [[Image:Contoh.jpg|288px]]; parameter thumb ora entuk ana.
  • captionopsional – isi kanthi tulisan sing njelasaké gambar.
  • date – isi kanthi wektu dumadiné konflik. Diprayogaaké nglebokaké tanggal sing lengkap.
  • place – isi kanthi papan dumadiné konflik.
  • casusopsional – isi kanthi casus belli formal dumadiné perang. Aja diisi kanggo paprangan, panyebab-panyebab perang, yèn isih durung cetha, utawa isih diperdebatkan.
  • territoryopsional – isi owah-owahan wilayah sawisé perang.
  • result – isi dengan dengan hasil akhir perang/pertempuran. Conto: "Kamenangan Soviet", "Stalemate".
  • combatant1/combatant2/combatant3opsional – kuwi pihak sing mèlu perang. Yèn akèh, isi mung telu utawa papat grup utama, utawa klompokaké dadi pasekuton, conto "Axis/Blok Poros". combatant3 mung diisi yèn ana telung pihak sing perang.
  • commander1/commander2/commander3opsional – isi jeneng komandhan utawa panglima perang. Kanggo pertempuran, isi jeneng komandhan (lan perwira wigati liyané) sing mimpin pasukan. Kanggo perang, isi jeneng panglima-panglima utawa tokoh wigati paling dhuwur waé. Aja isi pangkat lan jabatan. Bisa ditambahaké lambang pedhang (†) kanggo komandan sing kaprejaya wektu perang, lan lambang gendéra putih (White flag icon.svg) kanggo sing nyerah utawa kacekel. commander3 mung bisa dipasang yèn combatant3 uga diisi.
  • strength1/strength2/strength3opsional – gunggung pasukan sing mèlu perang, conto: bisa diisi angka "10.000" waé, utawa nganggo katrangan kaya "340 pesawat udhara", sing kudu ana yakuwi angka numerik-é.
  • casualties1/casualties2opsional – isi angka korban perang. Conto: "10.000 tewas" "234 kacekel".
  • casualties3opsional – yèn combatant3 diisi, iki digunakaké kanggo angka korbané. Yèn combatant3 ora diisi iki digunakaké yèn diweruhi angka total korban perang.
  • notesopsional – isi nganggo cathetan. Isi mung yèn beber-bener perlu.