Charles Babbage

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charles Babbage

Charles Babbage yaiku ilmuwan penemu mesin itung digital. [1]Mesin itung kang ditemokake Charles Babbage yaiku salah sawijining piranti kang paling misuwur ing sejarah perkembangan komputer, lan minangka kalkulator otomatis kang wiwitan. [1]Mula dheweke sinebut Bapak Komputer. [1]Charles Babbage lair ing Southwark, London, tanggal 26 Desember 1791. [1]Bapake yaiku Benjamin Babbage yaiku sawijining pegawe bank. [1]Nalika isih cilih, dheweke wis seneng pelajaran matematika. [1]Mula nalika dheweke sekolah ing Triniti Collage[1] taun 1811, biji matematikane paling apik dhewe. [1]Malah, dheweke luwih pinter tinimbang gurune. [1]Nalika umure 20 taun, Babbage nyambut gawe minangka ahli matematika, utamane ing babagan bidang fungsi kalkulus. [1]Taun 1816, dheweke dipilih dadi anggota Royal Society yaiku sawijining organisasi sains lan akademis independent ing Inggris Raya lan tokoh penting ing Yayasan Astronomical Siciety, organisasi astronomi lan geofisika Inggris Raya taun 1920. [1]Taun 1821, Babbage nyiptakake sawijining mesin kang bisa nyusun tabel matematika kang diwenehi jeneng diffrence Engine. [1] Taun 1832, nalika dheweke nglengkapi mesin mau, Babbage nemu pamanggih ngenani mesi kang apik.[2]Mesin iki diarani Analytical Engine kang ateges mesin kang manipulasi simbol umum lan duweni karakter saka komputer modern.[2]Nanging karyane mau durung dikenal akeh wong, nanging nalika karya Babbage diterjemahake lan ditambah notes dening Ada Lovelace, karya Babbage langsung dikenal akeh wong. [2]Saliyane mesin itung, Babage uga duweni karya-karya lan panemon, ing antarane yaiku Babbage nyiptakake sistem post modern ing Inggris, nyusun tabel asuransi wiwitan kang bisa diandalake, nemokake locomotive cowcather, yaiku struktur kang bentuke wajik kang ana ing bageyan ngarep kreta kang bisa ngresiki rel saka gangguan, lan sapanunggale. [3]Saliya kuwi, Babbage uga nyumbangake panyaruwe-panyaruwe sarta pemikiran ing bidang ekonomi lan politik. [3]Salah sawijine penghargaan kang ditampa dening Babbage yaiku gelar The Lucasian Chair of Mathematics saka Universitas Cambridge.[3] Babbage tinggal donya ing London, tanggal 18 Oktober 1871. [3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 67]
  2. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 68]
  3. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 69]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charles_Babbage&oldid=830321"