Carl XVI Gustaf saka Swedia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sing Minulya Raja Carl XVI Gustaf
Carl XVI Gustaf.jpg
Njabat 15 September 1973 -
Pendahulu Gustaf VI Adolf
Calon Pengganti Putri Mahkota Victoria
Permaisuri Silvia Sommerlath
Putra Putri Mahkota Victoria
Carl Philip
Madeleine
Wangsa Bernadotte
Rama Gustaf Adolf
Ibunda Putri Sibylla dari Saxe-Coburg-Gotha
Lair 30 April 1946
Motto kerajaan För Sverige - i tiden
(Untuk Swedia - Dengan waktu)

Carl XVI Gustaf (Carl Gustaf Folke Hubertus, lair 30 April 1949; umur 64 taun) mawa gelar Sing Minulya Sang Raja iku Raja Swedia wektu iki. Panjenengané iku putra tunggal saka Pangeran Gustaf Adolf (1906-1947) lan Putri Sibylla saka Saxe-Coburg-Gotha (1908-1972). Carl jumeneng nata ing 15 September 1973 sawisé éyangé, Gustaf VI Adolf séda.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Gustaf VI Adolf
Raja Swedia
1973–
Diganti déning:
masih menjabat