Buddha Vajrayana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Vajrayana iku sawijining ajaran Buddha sing ana ing Indonésia luwih kerep dikenal kanthi jeneng Tantra utawa Tantrayana. Nanging akèh uga istilah liya sing dipigunakaké, kayata: mantrayana, ajaran mantra rahasia, ajaran Buddha eksoterik. Vajrayana iku minangka ajaran sing tuwuh saka ajaran Buddha Mahayana, lan béda jroning bab praktèk, dudu jroning bab filosofi. Ing ajaran Vajrayana, latihan meditasi kerep dibarengi karo visualisasi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Buddha_Vajrayana&oldid=830841"