Brasinosteroid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brasinolide, salah satu brasionosteroid yang pertama kali diisolasi

Brasinosteroid (BR) yaiku hormon endogen arupa steroid kang bisa macu modoting lan bisa ditemokake ing wiji, serbuk sari, lan jaringan vegetatif, sarta duweni fungsi ing konsetrasi nanomolar kanggo nggedhekake lan nambahi sel.[1][2] Brasinosteroid uga interaksi karo hormon tanduran lyane yaiku tuladane auksin sarta faktor lingkungan kanggo ngregulasi sacara sekabehing bentuk lan fungsi tanduran.[1] Fungsine kang wigati tumrap tanduran yaiku kanggo perpanjangan organ, diferensiasi jaringan pembuluh, kasuburan, perkembangan godhong, lan respon tumrap cahya.[2] Brasinosteroid kawiwitan diisolasi saka serbuk sari tanduran mustard, nanging iki uga ana ing pirang-pirang spesies liyane.[3] Salah siji tuladha brasinosteroid yaiku kastasteron kang ana ing tunas kacang polong lan duweni fungsi ing proses pemanjangan tunas.[3]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) Davies PJ. 2007.Plant Hormones: Biosynthesis, Signal Trasnduction, Action!. Dordrecht: Springer. Hal 413 ISBN 978-1-4020-2686-7
  2. ^ a b Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, jilid 3. terjemahan Lukman DR, Sumaryono. Bandung: Penerbit ITB. Hal:85 ISBN 979-8591-37-2
  3. ^ a b (en) Karssen CM, Loon LC, Vreugdenhil D. 1992.Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture: Progress in Plant Growth Regulation. Dordrecht: Kluwer Academic Publishers. Hal:323

Cithakan:Tanduran-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brasinosteroid&oldid=833115"