Beyoncé Knowles

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
I Am... Tour 37.jpg


Beyoncé Giselle Knowles (lair ing Houston, Texas, Amérika Sarékat, 4 September 1981; umur 32 taun) iku sawijining penyanyi R&B, panulis lagu, produser rekaman, aktris, penari, perancang busana, lan model asal Amérika Sarékat. Kanggo karyané ing babagan musik, Beyoncé wis dianugrahi Grammy Award lan saliyané kuwi, Beyoncé dinominasèkaké kanggo ngraih Golden Globe Award tumrap karyané jroning seni peran. Wiwitan katenaran Beyoncé yakuwi minangka anggota Destiny's Child sing rekamané wis payu 50 yuta.[1][2][3]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

2002/2004[sunting | sunting sumber]

  • 2003 - Dangerously in Love („Work It Out”, „'03 Bonnie & Clyde”, „Crazy in Love”, „Baby Boy”, „Me, Myself and I”, „Naughty Girl”)
  • 2004 - Live at Wembley

2005/2007[sunting | sunting sumber]

2008/2009[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
2001 Carmen: A Hip Hopera Carmen Brown Televisi
2002 Austin Powers in Goldmember Foxxy Cleopatra Film debut
2003 The Fighting Temptations Lilly
2004 Fade to Black Herself Musik dokumenter tentang Jay-Z
2006 The Pink Panther Xania
Dreamgirls Deena Jones
2008 Cadillac Records Etta James Dalam tahap produksi
2009 Obsessed Beth Charles Akan datang

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Destiny's Child Named The World's Best Selling Female Group Of All Time!"Sony BMG Music. Retrieved 28 Desember, 2006
  2. ^ "Destiny's World Domination." Yahoo News Retrieved December 28, 2006.
  3. ^ "Destiny’s Child Ruled At World Music Awards." Softpedia. Retrieved 28 Desember, 2006.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beyoncé_Knowles&oldid=821561"