Benjamin Franklin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Benjamin Franklin

Benjamin Franklin yaiku penemu penangkal bledheg.[1] Benjamin lair ing Milk Street, Boston, Massachushetts taun 1706. [1] Dheweke biyasa diarani kanthi sebutan Ben.[1]Ben yaiku bocah kang pinter lan tansah kepengin ngerti. [1] Nalika umur pitung taun, dheweke wis bisa maca buku-buku kang berbobot. [1] Taun 1714, nalika dheweke umur wolung taun, Ben mlebu ing sekolah tata basa ing Boston Latin School.[1] Ing kono,Ben mung bisa sekolah suwene setaun amatga bapake ora sanggup bayar sekolahe. [1] Banjur dheweke pndhah ing sekolah kang luwih murah bayare.[1] Ing sekolah anyare, ben tetep semangat anggone golek elmu.[1] Nalika wektu lega,Ben uga ngrewangi bapake gawe lilin. [1] Taun 1752, Ben nindakake paneliten ngenani penangkal bledheg. [1] Nalika kuwi, Ben ngiberake layangan nalika ana bledheg.[1] Pucuke layangan, diwenehi batangan logam kang pucuke lincip lan madhep mendhuwur.[1] Banjur logam iki dadi pianti kang dadi panggona muatan listrik kang asale saka awan.[1] Muatan iki diterusake mengisor lantaran benang kang ditelesii dening banyu udan lan nglumpuk ana ing kunci logam kang ditaleni nganggo benang.[1] Nalika bejana Leyden dicedhakake kunci logam, banjur bejana mau wis kebak muatan listrik. [2] Asil paneliten mau yaiku tongkat Franklin uatawa penangkal bledheg. [2] Ben tinggal donya nalika umur 84 taun yaiku tanggal 17 April 1790.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 54]
  2. ^ a b (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 55]
  3. ^ (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 56]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Benjamin_Franklin&oldid=830214"