Bebungah Pulitzer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bebungah Pulitzer (basa Inggris: Pulitzer Prize) iku pakurmatan sing dianggep paling dhuwur jroning babagan jurnalisme cithak ing Amérika Sarékat. Pakurmatan iki uga dianugerahaké jroning bidang sastra lan gubahan musik. Pakurmatan Pulitzer pisanan dianugerahaké ing tanggal 4 Juni 1917, lan wiwit sawetara wektu kapungkur, wiwit diumumaké saben taun ing sasi April.

Panampa bebungah iki dipilih déning badan indepèndhen sing sacara resmi diatur déning Columbia University Graduate School of Journalism (Sekolah Jurnalisme Universitas Columbia) ing Amérika Sarékat. Pakurmatan iki diciptakaké déning Joseph Pulitzer, sawijining jurnalis lan penerbit surat kabar Hungaria-Amerika ing pungkasan abad kaping-19.

Bebungah dianugerahaké jroning kategori-kategori sing magepokan karo jurnalisme, kasenian lan layang. Mung lapuran sing dibabar lan foto-foto asil karya surat kabar utawa organisasi warta padinan sing nduwèni basis ing Amérika Sarékat waé sing duwé hak nampa bebungah jurnalisme iki.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bebungah_Pulitzer&oldid=823985"