Beatifikasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning katulik, beatifikasi (saka basa Latin "beatus", sing bungah) iku sawijining pangakuan utawa pratélan sing diwènèhaké déning gréja marang wong sing wis nilar donya yèn wong kasebut iku wong sing bungah. Beatifikasi diwènèhaké marang wong sing dianggep wis nyambut gawé sregep kanggo kabecikan utawa duwé kamirungganan sacara spiritual. Beatifikasi merlokaké bukti arupa mukjizat (kejaba jroning kasus martir), minangka bukti yèn wong sing dianggep suci iku wis ana ing swarga lan bisa nyembayangaké wong liya.

Wong sing éntuk beatifikasi diwènèhi gelar beata kanggo priya lan beato kango wanita. Prosès iki arupa bagéyan saka prosès kanonisasi sing biasané dilakokaké sawisé antuk gelar venerabilis (sing pantes diurmati) sadurungé antuk gelar santo utawa santa.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beatifikasi&oldid=829882"