Baita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapal layar Amerigo Vespucci ing taun 1976 ing New York

Baita (saka basa Sangskreta bahitra) utawa kapal, iku sawijining piranti transportasi ing banyu. Kapal bisa diarani prau sing gedhé.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Istilah[sunting | sunting sumber]

Bagiyan utama kapal. 1: Chimney; 2: Buritan; 3: Baling-baling; 4: Portside; 5: Jangkar; 6: Bulbous bow; 7: Bow; 8: Dèk; 9: Superstructure.

Sawijining kapal iku biasané cukup gedhé lan bisa ngamot prau-prauné dhéwé, kaya ta prau penyelamat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baita&oldid=814087"