Anggaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Anggaran yaiku sawijining rencana keuangan, kang awujud daptar rencana blanjan lan pendapatan. Iki uga kalebu rencana nyelengi, utang lan menehi utang.

Anggaran dai sawijining barang kang wigati ing babagan mikro ekonomi, amarga ing kono migunakake anggaran kanggo nggambarake marang-barang kang didol-tinuku. Anggaran uga dijarwakake sawijining rencana organisasi kang diwujudake ing angka-angka.

Tujuan Anggaran[sunting | sunting sumber]

Anggaran nduweni tujuan :

  1. Nyediakake prakiraan pendapatan lan blanja-blana kang uga ateges gawe sawijining modhel kepriye stragegi bisnis kang dinggo bisa nyengkuyung keuangan.
  2. Nyedhiakake data keuangan kang jangkep lan terukur kanggo gawe kira-kira
  3. Netepake biaya kango sawijining proyek, program utawa operasi

Wigati anane anggaran[sunting | sunting sumber]

Anggaran nyengkuyung rencana kang bakal ditindakake kanthi yedhiani pathokan menawa ana owah-owahan kahanan lan langkah kang bakal dijupuk.

Budget helps to aid the planning of actual operations by forcing managers to consider how the conditions might change and what steps should be taken now and by encouraging managers to consider problems before they arise. It also helps co-ordinate the activities of the organization by compelling managers to examine relationships between their own operation and those of other departments. Other essentials of budget include:

   To control resources
   To communicate plans to various responsibility center managers.
   To motivate managers to strive to achieve budget goals.
   To evaluate the performance of managers
   To provide visibility into the company's performance

Anggaran Pemerintah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Anggaran pemerintah

Anggaran pemerintah yaiku rankuman rencana pemerintah ing babagan penerimaan lan blanja ingh sawijing periodhe, umume tahunan kang disebut taun anggaran. Ing Indonesia, anggaran pemerintah disebut Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara (APBN)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggaran&oldid=834420"