Al-Ghazali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abu Hamid Muhammad bin Muhammad al Ghazali ath-Thusi asy-Syafi'i (lair ing Thus; 1058 / 450 H – tilar donya ing Thus; 1111 / 14 Jumadil Akhir 505 H; umur 52–53 taun) iku filosof dan teolog muslim Persia, sing dikenal minangka Algazel ing donya Kulon abad tengahan.

Panjenengané disebut Abu Hamid amarga salah siji putrané asma Hamid. Gelaré al-Ghazali ath-Thusi gegayutan karo ramané sing makarya minangka pamintal wulu wedhus lan papan kelairané yaiku Ghazalah ing Bandar Thus, Khurasan, Persia (Iran). Déné gelar asy-Syafi'i nuduhaké yèn panjenengané duwé mazhab Syafi'i. Ghazali asal saka kulawarga prasaja. Ramané nduwèni gegayuhan sing dhuwur yaiku kepingin putrané dadi wong alim lan salèh. Imam Al-Ghazali iku sawijining ulama, ahli pikir, ahli filsafat Islam sing pinunjul lan akèh mènèhi sumbangan marang perkembangan kemajuan manungsa. Panjenengané naté mengku jawatan minangka Naib Kanselor ing Madrasah Nizhamiyah, pusat pengajian dhuwur ing Baghdad. Imam Al-Ghazali séda tanggal 14 Jumadil Akhir taun 505 Hijriah bebarengan karo taun 1111 Masèhi ing Thus.


Karya[sunting | sunting sumber]

Teologi[sunting | sunting sumber]

  • Al-Munqidh min adh-Dhalal
  • Al-Iqtishad fi al-I`tiqad
  • Al-Risalah al-Qudsiyyah
  • Kitab al-Arba'in fi Ushul ad-Din
  • Mizan al-Amal
  • Ad-Durrah al-Fakhirah fi Kasyf Ulum al-Akhirah[1][2]

Tasawuf[sunting | sunting sumber]

  • Ihya Ulumuddin (Kebangkitan Ilmu-Ilmu Agama)[3], merupakan karyanya yang terkenal
  • Kimiya as-Sa'adah (Kimia Kebahagiaan)[4]
  • Misykah al-Anwar (The Niche of Lights)

Filsafat[sunting | sunting sumber]

  • Maqasid al-Falasifah
  • Tahafut al-Falasifah,[5] buku iki mbahas kelemahan-kelemahan para filosof mangsa iku, sing sabanjuré ditanggapi déning Ibnu Rushdi jroning buku Tahafut al-Tahafut (The Incoherence of the Incoherence).

Fiqih[sunting | sunting sumber]

  • Al-Mushtasfa min `Ilm al-Ushul

Logika[sunting | sunting sumber]

  • Mi`yar al-Ilm (The Standard Measure of Knowledge)
  • al-Qistas al-Mustaqim (The Just Balance)
  • Mihakk al-Nazar fi al-Manthiq (The Touchstone of Proof in Logic)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Laoust, H: La politique de Gazali, 1970.
  • Campanini, M.: Al-Ghazzali, in S.H. Nasr and O. Leaman, History of Islamic Philosophy 1996.
  • Watt, W M.: Muslim Intellectual: A Study of al-Ghazali, Edinburgh 1963.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (ar) Al-Ghazali. Ad-Durrah al-Fakhirah fi Kasyf Ulum al-Akhirah. Dar al-Kutub al-Ilmiyyah, Beirut. Cetakan I, 1409 H / 1988 M.
  2. ^ (id) -----. Kasyf Ulum al-Akhirah, Berwisata ke Alam Ruh. Penerbit Marja', Bandung. Cetakan I, Dzulhijjah 1424 H / Januari 2004 M.
  3. ^ (ar) -----. Ihya Ulumuddin (pranala unduhan, unduhan 5.33 MB).
  4. ^ (en) -----. The Alchemy of Happiness. Translator: Claud Field (1863-1941). Northbrook Society. 1909.
  5. ^ (en) Marmura. Al-Ghazali The Incoherence of the Philosophers (2nd edition). Printing Press, Brigham. ISBN 0-8425-2466-5.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Al-Ghazali&oldid=829603"