Ajmal Kasab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mohammed Ajmal Amir Kasab (Urdu: محمد اجمل امیر قصاب, lair ing Faridkot 13 September 1987) iku sawijining téroris Paksitan sing kacekel sawisé Serangan Mumbai 2008. Kasab iku siji-sijiné panyerang sing bisa ditangkep urip-urip déning Pulisi India. Wiwitané pamaréntahan Pakistan sélak menawa dhèwèké iku wong Pakistan, nanging ing Januari 2009, pamaréntah Pakistan ngakoni menawa Kasab iku warga Pakistan.

Ing tanggal 3 Mei 2010, sawijining pangadilan India nibakaké vonis rajapati, perang nyerang India, ndarbèni bahan peledak lan tuntutan liya-liyané. Dhèwèké ditibani kukuman pati ing patang tuntutan lan kukuman kunjara saumur urip ing limang tuntutan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ajmal_Kasab&oldid=831498"