Zoë Wanamaker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zoë Wanamaker ing taun 2013

Zoë Wanamaker CBE (lair tanggal 13 Mèi 1949) iku sawijining aktris Britania katurunan Amérikah Sarékat. Zoë Wanamaker iku wis akèh kerjasama karo Royal Shakespeare Company lan National Theatre ing Britania Agung. Dhèwèké wis taun olèh nominasi ping sanga kanggo pangaji Olivier Award, lan menangaké kanggo Once in a Lifetime (1979) lan Electra (1998). Awaké uga olèh patang nominasi pangaji Tony Award kanggo karyané ing Broadway; kanggo Piaf (1981), Loot (1986), Electra (1999), lan Awake and Sing! (2006).

Ing kelir amba Zoé Wanamaker mèlu main ing Wilde (1997), Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001), lan My Week with Marilyn (2011), kamangka paragané ing kelir cilik télévisi iku kalebu minangka Tessa Piggott ing sérial drama Love Hurts (1992–1994) lan minangka Susan Harper ing komedi situasi My Family (2000–2011). Awaké uga mèlu main ing drama ITV Agatha Christie's Poirot, maragakaké Ariadne Oliver (2005–2013) lan Mr Selfridge (2015).