Zhong Kui

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ilustrasi Zhong Kui déning Gong Kai

Zhong Kui (鍾馗) ya iku déwa Mitologi Cina pembasmi setan lan roh ala.[1] Miturut legenda dhèwèké manggon ana ing Pegunungan Zhongnan ing wiwitan Dinasti Tang.[1] Zhong Kui memiliki rupa yang tidak rupawan.[1] Ing wiwitan pamaréntahan Kaisar Xuanzong dari Tang, Zhong Kui mèlu ujian nagara.[1] Pejabat kanthi aran Lu Qi mbiji Zhong Kui adhedhasar rupane lan ngelek-ngelek awake ing ngarepe kaisar.[1] Kamangka kabèh esai kang ditulis dhèwèké duwé kualitas dhuwur saéngga dipuji déning pemimpin saka juri pura.[1] Amarga kuciwa, pungkasane dhèwèké bunuh dhiri kanthi njeblokake awake ing pura.[1]

Sawisé mati, dhèwèké dinobatake minangka pembasmi setan lan roh ala déning Kaisar Dezong.[1] Kabèh mau amarga rupane kang gawé roh ala ora wani comah-omah ètnis Tionghoa kanggo ngusir roh ala.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Zhong Kui--a god who exorcises ghosts and evil , ZGLIS. Diundhuh tanggal pada 31 Mèi 2010.
  2. ^ About, About. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.