Zayn Malik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zayn Malik nalika nembang bareng Liam Payne

Zain Javadd "Zayn" Malik[1][2] (lair ing Bradford, Inggris, Britania Raya, 12 Januari 1993;yuswa 23 taun[3]), ya iku panembang lan panulis lagu saka Inggris.Jeneng bapaké ya iku Yasser kang nduwé katurunan Inggris-Pakistan, jeneng ibuné ya iku Tricia Malik  saka Inggris. Dhèwèké nduwé telu sadulur wadon ya iku, Doniya, Waliyha lan Safaa.[4][5]

Biografi[besut | besut sumber]

Urip lan sekolah[besut | besut sumber]

Zayn gedhé ing East Bowling, kulon kutha Bradford. Dhéwéke miwiti sekolah ing Lower Fields Primary School lan neruské ing Tong High School, sekolah nagri ing Bradford.[6] Sadurungé pindah, Zayn wis pindah sekolah kaping loro marga dhèwèké ora cocog karo sekolah sadurungé. Sawisé pindah marang sekolah Tong High Shool, dhèwèké wiwit fokus marang kapinterané.[7] Nalika mélu The X Factor, mbahé, Walter nilar dunya. Zayn nduwé tato wujud jeneng mbahé nganggo basa Arab ing dadané.[8][9][10][11]

The X Factor[besut | besut sumber]

Nalika audisi The X Factor, Zayn ngomongké motivasiné mèlu acara iku ya iku nggolèk pengalaman. Mituruté, urban music ya iku alasan utama kang gawé prabawa karir musiké sing nduwéni génré R&B lan Rap.[7][12] Ing audisi X Factor, Zayn nembangaké lagu R&B duwéké Mario sing judhulé "Let Me Love You". Dhèwèké uga personil One Direction kang dianggep dadi "kolaborator impén" déning para artis dunya, salah sijiné Bruno Mars.[13] Zayn tau kencan karo kontestan X Factor liya, ya iku Rebecca Ferguson. Hubungan iki mung nganti wulan bulan November 2011.[14] Zayn uga seneng ngrokok. Ing wulan  Agustus 2011, dhèwèké omong yèn péngin mandheg ngrokok.[15]

Tato[besut | besut sumber]

Zayn nduwéni pitu tato ing awaké; tato kang dhapuré "Yin Yang" ana ing tangané, gambar driji nyilang ana ing tangan ngisor, jeneng mbahé nganggo tulisan arab ana ing dadané, simbol Jepang kang nduwéni arti born lucky, gambar ati ana ing weteng, gambar godhong pakis pérak kang wujud nagri Selandia Baru ana ing mburi gulu lan tato epigraf ing pérangan balung selangkané.[16][17]

Agama[besut | besut sumber]

Wulan Juni 2012, Zayn nulis tweet: "La ila ha ill lalla ho muhammed door rasoolalah" kang nandhakaké dhewéké iku muslim. Tweet iki nggawé akèh omongan saka golongan anti-muslim ing Eropa lan Amérika, salah sijiné ya iku Schlussel Debbie Schlussel. "Dhèwèké nggunakaké prabawané kanggo nyebarké agama Islam marang para penggemaré, lan nggawé padha pindah agama. iku mbebayani," tulis Debbie ing blogé.[18] Sawetara iku,Zayn ulih pujian saka para muslim liya ing indhustri hiburan Eropa lan Amérika. Wajahat Ali, penulis cerita muslim saka San Fransisco nyebutaké yèn suksésé Zayn iku bisa ndandani jeneng Islam ing dunya Kulon. Zudhi Jasser, aktivis muslim ing Amérika uga njurung Zayn marga wani ngomong yèn dhèwèké iku muslim ing dunya kulon kang misuwur bab diskriminasi muslim. Nanging, dhèwèké uga ngelingake yèn muslim sing konservatif bakal ngancem Zayn marga tato lan tindikan ana ing kupingé.[19]

 Asmara[besut | besut sumber]

Sawisé dadi omongan yèn dhèwèké pacaran karo anggota girlband Little Mix; Perrie Edwards, ing wulan Mèi 2012 Zayn ngomong yèn dhèwèké lan Perrie Edwards pancen pacaran.[20][21][22][23][24][25][26] Ing wulan 2013, Zayn Malik krungu kabar yèn dhèwèké selingkuh karo pelayan sing jenengé Courtney Webb lan Zayn uga dikabaraké yèn dhèwèké kawin karo Courtney Webb.[27][28][29] Dina minggu tanggal 27 Januari 2013 sawisé teka ing acara pahargyan musik NRJ Awards 2013 ing Perancis, Zayn langsung mulih menyang Inggris lan ketemu karo Perrie Edwards kanggo ngomongké babagan gayutané.[30]

Metu saka One Direction[besut | besut sumber]

Rabu, 25 Maret 2015 Zayn metu saka One Direction marga dhèwèké péngin dadi wong biyasa lan adoh saka médhia. Dhèwèké uga mbantah yèn dhèwèké nduwé masalah karo anggota One Direction liyané.[31][32][33]

Sala karir[besut | besut sumber]

Sawisé metu saka One Direction, Zayn milih dadi panembang solo utawa dhéwékan. Nganti saiki, dhèwèké wis gawé siji album kang judhulé Mind of Mine  sing dibabar tanggal 25 Maret 2016.[34] Salah siji laguné ya iku Pillowtalk, dadi posisi kaping siji ing UK Singles Chart[35] lan Billboard Hot 100.[36]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Zain Javadd Malik – Ancestry.co.uk". Search.ancestry.co.uk. Dijupuk 2012-06-11. 
  2. "Diva Fever's Craig Saggers: One Direction's Zain 'Zayn' Malik wears the dog-tag I gave him". Teen Now Magazine. 19 December 2010. Dijupuk 2012-03-17. 
  3. Emma Clayton (5 October 2010). "East Bowling teenager Zain Malik makes it to finals, but Bradford girl band Husstle bow out". Bradford Telegraph & Argus. 
  4. Liz Thomas. "Beatlemania takes a whole new Direction! Thousands gather in Montreal to catch a glimpse of the band". Daily Mail (London). Dijupuk 2012-03-31. 
  5. "Zayn Malik's mum: When my boy leaves home, I cry at the gate | Celebrity News". Now Magazine. 2012-04-22. Dijupuk 2012-06-11. 
  6. Ben Barnett (26 November 2010). "Classmates seek support for East Bowling One Direction star Zayn Malik". Bradford Telegraph & Argus. 
  7. a b "Until 6th form I was so short I stood on a brick to kiss". The Sun (London). 17 September 2011. Dijupuk 2012-03-17. 
  8. "Simon Cowell wowed by One Direction and Zayn Malik's dedication". Metro.co.uk. 2010-12-04. Dijupuk 2012-06-11. 
  9. Loading... (2010-12-04). "X Factor's Zayn Malik Performs With One Direction - Celebrity Gossip, News & Photos, Movie Reviews, Competitions". Entertainmentwise. Dijupuk 2012-06-11. 
  10. Rachael Wheeler (2012-04-05). "Zayn Malik shows off his sixth tattoo - is he One Direction's bad boy? - 3am & Mirror Online". Mirror.co.uk. Dijupuk 2012-06-11. 
  11. Emily Sheridan (2010-12-05). "X Factor 2010: Matt Cardle struggles while Rebecca Ferguson wows | Mail Online". London: Dailymail.co.uk. Dijupuk 2012-06-11. 
  12. "Zayn Interview (VEVO LIFT): Brought to you by McDonald's". YouTube. Dijupuk 27 April 2012. 
  13. Doherty, Maggie (26 March 2012). "Backbeat: One Direction's Harry Styles Gets a Faceful of Ice-Cream Cake at Z-100". Billboard.biz. Dijupuk 27 April 2012. 
  14. "Rebecca Ferguson: "Me & Zayn Just Grew Apart, I wish him all the best." | Rebecca Ferguson | News | MTV UK". Mtv.co.uk. 24 November 2011. Dijupuk 14 January 2012. 
  15. Hewett, Emily. "One Direction's Zayn Malik vows to quit smoking for New Year resolution". Metro. Dijupuk 27 April 2012. 
  16. Tato Baru Zayn Malik 'One Direction'
  17. Zayn Malik 'One Direction' Pamer Tato di Twitter!
  18. Zayn Malik One Direction Di-bully Karena Agamanya - Yahoo OMG!
  19. "One Direction singer Zayn Malik: Global pop star, and Muslim". worldnews.msnbc.msn.com. 2012-06-18. Dijupuk 2012-06-19. 
  20. Duncan, Amy. "One Direction's Zayn Malik gushes over coy Perrie Edwards". Metro.co.uk. Dijupuk 2012-06-11. 
  21. Britt (2012-05-24). "Zayn Malik is officially dating Little Mix singer Perrie". Sheknows.com. Dijupuk 2012-06-11. 
  22. Nicholls, Lia. "Zayn kiss Perrie Edwards". The Sun (London). 
  23. "Little Mix star Perrie Edwards' mum: My daughter and Zayn Malik are really good for each other | Celebrity News". Now Magazine. 2012-06-06. Dijupuk 2012-06-11. 
  24. "Zayn Malik and Perrie Edwards are a 'lovely couple' says her mum | Showbiz: Latest News | STV Entertainment". Entertainment.stv.tv. 2012-06-04. Dijupuk 2012-06-11. 
  25. Duncan, Amy (2012-05-23). "One Direction's Zayn Malik and Little Mix's Perrie Edwards share first kiss". Metro.co.uk. Dijupuk 2012-06-11. 
  26. "Perrie Edwards reveals she is 'really happy' with Zayn Malik | Showbiz: Latest News | STV Entertainment". Entertainment.stv.tv. 2012-05-25. Dijupuk 2012-06-11. 
  27. Irvan Firnaldi (28 Januari 2013). "Zayn Malik Bercinta dengan Pelayan". www.inilah.com.  Tèks "http://artis.inilah.com/read/detail/1951969/zayn-malik-bercinta-dengan-pelayan-wanita#.UQc1pR119c0 " dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung);
  28. Zayn Malik selingkuhi seorang pelayan
  29. Zayn One Direction diterpa skandal seks
  30. Selingkuh, Zayn Malik langsung temui pacar
  31. "One Direction singer Zayn Malik quits boyband, chooses to be a 'normal 22-year-old'". The Sydney Morning Herald. Dijupuk 19 Agustus 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  32. Leopold, Todd (26 Maret 2015). "Zayn Malik leaving One Direction". CNN. 
  33. Davies, Megan (27 Maret 2015). "Zayn Malik on One Direction exit: 'I've never felt more in control'". Digital Spy. Dijupuk 30 Maret 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  34. "ZAYN Releases "PILLOWTALK"". RCA. 29 Januari 2016. Dijupuk 30 Januari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  35. "Zayn > UK Charts". Officialcharts.com/. Official Charts Company. 
  36. Trust, Gary (8 Fèbruari 2016). "Zayn's 'Pillowtalk' Debuts at No. 1 on Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. Dijupuk 8 Fèbruari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]