Yupa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Yupa iku tugu kang digawé saking watu kanggo upacara persembahan ing agama Hindhu. Yupa kang paling misuwur ya iku Yupa peninggalan karajan Kutai ing Kalimantan Timur kang umum diarani prasasti Yupa.

Yupa iku peninggalan peradaban jaman prasajarah tegesé jaman watu utawa jaman megalitikum.