Yupa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Yupa iku tugu kang digawé saking watu kanggo upacara persembahan ing agama Hindhu. Yupa kang paling misuwur ya iku Yupa peninggalan karajan Kutai ing Kalimantan Timur kang umum diarani prasasti Yupa.

Yupa iku peninggalan peradaban jaman prasajarah tegesé jaman watu utawa jaman megalitikum.