Yupa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Yupa iku tugu sing digawé saking watu kanggo upacara persembahan ing agama Hindhu. Yupa sing paling misuwur ya iku Yupa peninggalan karajan Kutai ing Kalimantan Timur sing umum diarani prasasti Yupa.

Yupa iku peninggalan peradaban jaman prasajarah tegese jaman watu utawa jaman megalitikum.