Yuenyeung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopi Cham, ngombe kopi plus teh, biasane disajikake panas utawa es ing Malaysia.


[1]

Yuenyeung (Cina: 鴛鴦, asring transliterasi miturut pelafalan basa Kanton Yuenyeung, Yinyeung, utawa Yinyong [2] ), yuanyang (ing basa Mandarin ), kopi karo teh, uga umume dikenal minangka Kopi Cham ing Malaysia (saka Hokkien cham, "mix") [3] minangka minuman populer ing Hong Kong . Digawe saka campuran telung bagean kopi lan pitung bagean susu susu gaya Hong Kong, bisa disajikake kanthi panas utawa adhem. Ana perselisihan apa campuran kopi-teh liyane wis diciptakake kanthi independen ing jagad Kulon, lan ana sing ngaku asline minangka cara ngladeni Walanda. Maneka warna wong nggabungake kopi karo teh, kadang nggunakake jeneng CoffTea utawa Tea Espress.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ""Yuanyang" exhibition showcases the contemporary ceramic art" (Press release). HKSAR Leisure and Cultural Services Department. 2003-02-11. Diarsip saka sing asli ing 2007-02-24. Dibukak ing 2007-01-12.
  2. Sparklette Food & Travel Blog: Hong Kong Kim Gary Restaurant - Toast of Hong Kong.
  3. "Teh & Kopi". July 23, 2007.