Yoga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel punika bagean saking seri
Filsafat Hindu
Aum.svg
Ajaran Filsafat
SamkhyaYogaMimamsa
NyayaVaisisekaVedanta
Ajaran Vedanta
AdvaitaVishishtadvaita
DvaitaShuddhadvaita
DvaitadvaitaAchintya Bheda Abheda
Tokoh Filsafat Hindu
KapilaPatanjaliJaimini
GotamaKanadaRsi Vyasa
Patengahan
Adi ShankaraRamanuja
MadhvaMadhusūdana
Vedanta DesikaJayatirtha
Moderen
RamakrishnaRamana
Swami VivekanandaNarayana Guru
RamakrishnaRamana
Sri AurobindoSivananda
Caturyuga
SatyayugaTretayuga
DwaparayugaKaliyuga
Latihan Yoga bebarengan

Yoga iku sistém filsafat Hindhu sing nduwèni ancas kanggo ngleremaké pikiran, tafakur, lan nguwasani awak.[1] Yoga uga duwé teges olah awak utawa senam kanthi latihan ambekan, pikiran, lan sapanunggalané kanggo kasehatan rohani lan jasmani.[1] Tembung yoga iku saka basa Sangskreta.[2] Tembung yoga saka tembung lingha yuj sing tegesé nggandhèngaké.[2] Kontèks iku ditegesi nyawijiné spirit individu (jivatman) karo spirit universal (pararatman).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)www.artikata.com(kaundhuh 3 Mei 2011)
  2. ^ a b c (id)www.tejasurya.com(kaundhuh 9 Mei 2011)

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoga&oldid=957068"