Menyang kontèn

Yevgeny Prigozhin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Yevgeny Prigozhin
Prigozhin ing Concord food ing 2010
Jeneng lairЕвгений Пригожин
Lair (1961-06-01) 1 Juni 1961 (umur 63)
Leningrad, Republik Sosialis Federatif Soviet Ruslan, Uni Soviet
BangsaUni Soviet (1961–1991)
Ruslan (1991–saiki)
Jeneng liyaChef Putin
PakaryanPengusaha
Kukuman pidanaHukuman ditangguhake (1979)
12 taun penjara (didalani 1981–1990)
Status pidanaDigoleki dening FBI

Yevgeny Viktorovich Prigozhin[a] (Rusia: Евге́ний Ви́кторович Приго́жин; lair 1 Juni 1961; umur 63 taun ing Leningrad, Republik Sosialis Federatif Soviet Ruslan) yaiku pengusaha Ruslan,[5] sing nduweni hubungan cedhak karo presiden Ruslan Vladimir Putin.[6] Prigozhin diarani "chef Putin" ing artikel Associated Press amargi tempat-tempat mangan lan usaha-usaha katering Prigozhin sing ngelayani mangan-mangan wengi Vladimir Putin nalika kedathengan para tetamu asing.[7] Prigozhin ngendalikake "jaringan perusahaan", kalebu telu dakwaan campur tangan ing pemilu Amerika Sarekat 2016.[8] Prigozhin uga dituduh berupaya kanggo mengaruhi pemilu pertengahan masa jabatan AS 2018.[9] Prigozhin, perusahaan lan rekan-rekane ngadepi sanksi ekonomi lan dakwaan kriminal ing Amerika Sarekat.[9]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Alternatively: Yevgeniy Vicktorovich Prigozhin

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :0
  2. Myre, Greg (2019-01-30). "'Putin's Chef' Has His Fingers In Many Pies, Critics Say". NPR. Dibukak ing 2021-02-26.
  3. Maglov, Mikhail; Olevsky, Timur; Treshchanin, Dmitry (2019-02-27). "Investigation Charts Massive Haul For State Deals By Companies Linked To 'Putin's Chef'". Radio Free Europe/Radio Liberty. Dibukak ing 2021-02-26.
  4. Eltagouri, Marwa (2018-02-17). "The rise of 'Putin's chef,' the Russian oligarch accused of manipulating the U.S. election". The Washington Post. ISSN 0190-8286. Dibukak ing 2021-02-26.
  5. "The oil field carnage that Moscow doesn't want to talk about". CNN.
  6. "Navalny asks FSB to investigate Putin's cook". Crime Russia. Diarsip saka sing asli ing 2018-02-16. Dibukak ing 2018-02-16.
  7. "Thousands of Russian private contractors fighting in Syria". AP News. Dibukak ing 12 December 2017.
  8. Любовь (Love), Соболь (Sable); Золотухин (Zolotukhin), Валерий (Valery) (4 October 2016). "Евгений Викторович Пригожин" [Yevgeny Viktorovich Prigozhin Network of Companies]. PNG image from two FBK lawyers (ing basa Rusia). Dibukak ing 17 July 2018.
  9. a b William Echols (October 4, 2019). "New Sanctions Against 'Putin's Chef' Prompt Latest Russian Election Meddling Denial". Polygraph.info. Dibukak ing October 5, 2019.