Yasser Al-Qahtani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yasser Al Qahtani

Yasser Al-Qahtani 2010.jpg

fullname = Yasser Al Qahtani
Katerangan priangga
Dhuwur 167 m (547 ft 10.8 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Al-Hilal
Angka 20
Karir nom
2000-2003 Al-Qadisiya
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2005
2005-sapunika
Al-Qadisiya
Al-Hilal

31(23)
Tim nasioanl
2002-sekarang Cithakan:Country data Arab saudi Arab Saudi (Kapten) 54 (44)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 25 desember 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 1 desember 2006

Yasser Saeed Al-Qahtani (Basa Arab: ياسر القحطاني‎; lair 10 Oktober 1982, inggih punika pemain bal-balan saking negari Arab Saudi.[1] Panjenenganipun nggadhahi posisi minangka pangarep, utawi striker.[1] Sapunika Yasser main ing klub Al-Hilal FC.[butuh rujukan] Ing tim nasional Arab Saudi Yasser pikantuk amanah minangka pandheganipun tim utawi kapten.[1] Yasser Al-Qahtani nggadhahi julukan utawi nami sanes the snipper lan Robbin Hood.[1] </ref>

Taun 2005, Yasser pindah saking klub Al-Qadisiya dhateng klub Al-Hilal kanthi regi 23 milyar SR (Real Saudi Arabia), utawi sami kaliyan US$5 23 milyar.[2] Yasser Al-Qahtani nate badhe "dipuntumbas" déning klub raseksa saking Inggris, Manchester City ananging transaksi punika gagal saengga Yasser tetep main ing Arab Saudi.[2]

Karier Internasional[besut | besut sumber]

Yasser Al-Qahtani main ing Piala Dunia FIFA taun 2006.[1] Ing Piala Dunia punika, panjenenganipun namung saged damel gol setunggah nalikanipun main mungsuh tim nasional Tunisia.[1] Yasser dados top scorer lan pemain paling sae ing Piala Asia AFC 2007.[1] Ing kajuaraan AFC punika Yasser kasil ndadosaken Arab Saudi mlebet babak final.[1]

Statistik Karier ing Tim Nasional[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (ar)the official site for Yasser Al-Qahtani dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ a b (ar)(en)the official site for alhilal saudi club dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Bahrain [[A'ala

Hubail]]
Iran Ali Karimi

Asian Cup Top scorer
[[2007 AFC Asian

Cup|2007]]
Shared with
Iraq [[Younis Mahmoud]]
Jepang Naohiro Takahara

Diganti déning:
Koréa Kidul Koo Ja-Cheol