Yasa Kali Serayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lakon Wayang Yasa Kali Serayu

Sawijining dina, Korawa lan Pandhawa padha padu. Déning Bisma, padudon iku supaya disalurake liwat sayembara gawé kali. Kurawa lan Pandhawa banjur digawa menyang Kuru Janggala, ing kéné sayembara iku diwiwiti. Kurawa ndhuduk ing sisih kulon, Pandhawa ing sisih wétan. Loro-lorone mburu supaya bisa luwih rikat nembus Kali Gangga. Nanging Kurawa kalah amarga kaline malah ketemu karo kali sing digawé Pandhawa.

Pandhawa menang amarga dibiyantu déning Begawan Mintuna. Ing kéné uga Bima ketemu karo Dewi Urangayu lan banjur dadi garwane.

Déning Resi Bisma, kali sing digawé Pandhawa diwènèhi jeneng Bengawan Serayu, lan sing digawé Kurawa dijenengi Kali Kelawing (uga asring karan Cingcinggoling).