WordPress

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
WordPress
540px-WordPress logo.svg.png
Pangembang Matt Mullenweg
Ryan Boren
Donncha O Caoimh
Versi rilis terbaru 3.2.1 / 12 Juli 2011 (2011-07-12), 1780 dina kepungkur
Sistem operasi Cross-platform
Platform PHP
Jenis Perangkat lunak blog
Lisènsi Lisensi Publik Umum GNU
Situs web http://wordpress.org/
http://wordpress.com/
http://id.wordpress.com
http://id.wordpress.org

WordPress ya iku sawijining aplikasi sumber terbuka (open source) kang paling misuwur digunakake minangka mesin blog (blog engine). WordPress dibangun kanthi basa pemrograman PHP lan basis data (database) MySQL. PHP lan MySQL, loro-lorone minangka perangkat lunak sumber terbuka (open source software).[1] Saliyane minangka blog, WordPress uga mulai digunakake minangka sawijining CMS (Content Management System) amarga kaprigelane kanggo dimodifikasi lan dipadakake karo kabutuhan panggunane[1]. WordPress ya iku penerus resmi saka b2/cafelog kang dikembangake déning Michel Valdrighi.[2] Jeneng WordPress diusulake déning Christine Selleck, kanca ketua pengembang (developer), Matt Mullenweg.[2]

Rilis WordPress kang paling anyar ya iku versi 3.2.1 (12 Juli 2011).[3] WordPress didistribusikake karo Lisensi Publik Umum GNU.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sejarah WordPress diwiwiti nalika Matt Mullenweg kang minangka pangguna aktif saka b2 ngerti yen proses pengembangan b2 dimandegake déning pemrogramne (programmer) kang arane Michel Valdrighi, Matt Mullenweg krasa eman lan mulai nerusake pengembangan b2.[4]

WordPress kawiwitan ing taun 2003 minangka kasil kerja keras Matt Mullenweg karo Mike Little.[4] Kang gawé WordPress sangsaya misuwur, saliyane amarga akehe fitur lan tampilan kang mikat ati, ya iku uga amarga dukungan komunitas tumrap perangkat lunak sumber terbuka kanggo blog.[4]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Fany Ariasari. Panduan Praktis Bikin Blog dengan WordPress (in Indonesia). Jakarta: Media Kita. p. 2. ISBN 978-979-794-048-5. 
  2. ^ a b c Racmad Hakim S. Cara Cerdas Mengelola Blog + CD (in Indonesia). Jakarta: Elex Media Komputindo. p. 60. ISBN 978-979-27-4004-2. 
  3. ^ Rilis Wordpress Versi 3.2.1, Diundhuh tanggal 25 Juli 2011.
  4. ^ a b c Jasmadi. (2008). Seri Otodidak : Belajar Sendiri Membuat Blog dgn Domain Sendiri. Salemba Infotek. p. 2. ISBN 978-979-27-4004-2. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WordPress&oldid=988346"