Wong Galumpang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wong Galumpung iku golongan ètnik sing dumunung ing iring kidul-wétané Kabupatèn Mamuju, Provinsi Sulawesi Kulon. Cacah jiwané udakara wong 10.000. Bebrayané ngrasuk agama Kristen. Pagawéyané bebrayan Galumpang sing pokok iku tetanèn lan angon raja-kaya.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 89. ISBN 978-979-461-929-2.