Wonder (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wonder
250px
Poster film Wonder
DisutradaraniStephen Chbosky
DiprodhuseriMichael Beugg
Dan Clark
David Hoberman
Todd Lieberman
DiskénariyoniJack Thorne
Steve Conrad
Stephen Chbosky
AdhedhasarWonder
déning R.J. Palacio
DibintangiJacob Tremblay
Julia Roberts
Owen Wilson
DimusikiMarcelo Zarvos
SinématografiDon Burgess
Dibesut déningMark Livolsi
Perusahaan
prodhuksi
Lionsgate[1]
Mandeville Films[1]
Participant Media[1]
Walden Media[1]
TIK Films[1]
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
  • Novèmber 17, 2017 (2017-11-17) (Amerika Serikat)
Suwéné
113 menit[2]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$20 juta[3]
Kalarisan$305,900,041[4]

Wonder yaiku film drama kulawarga Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Stephen Chbosky lan diprodhuksi dening Michael Beugg, Dan Clark, David Hoberman lan Todd Lieberman. Manuskrip film iki ditulis dening Jack Thorne, Steve Conrad lan Stephen Chbosky adhedhasar novel Wonder dening RJ Palacio. Juru paragane yakuwi Jacob Tremblay, Julia Roberts lan Owen Wilson .

Film The Wonder wiwit tayang ing Amerika Serikat tanggal 17 November 2017.[5] Film iki ditampa kanthi ulasanpik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jacob Tremblay minangka Agustus "Auggie" Pullman
  • Julia Roberts minangka Isabel Pullman, ibune Auggie
  • Owen Wilson minangka Nate Pullman, bapake Auggie
  • Mandy Patinkin minangka Pak. Tushman
  • Crystal Lowe minangka ibune Julian
  • Sônia Braga minangka ibu Isabel lan nonoman Auggie
  • Millie Davis as Summer
  • Izabela Vidovic minangka Olivia "Via" Pullman, kakang Auggie
  • Nadji Jeter minangka Justin
  • Danielle Rose Russell minangka Miranda
  • Noah Jupe minangka Jack Will, kanca paling apik ing sekolah ing Auggie
  • Ali Liebert minangka Miss Petosa
  • Elle McKinnon minangka Charlotte
  • Bryce Gheisar minangka Julian
  • Laura Mozgovaya minangka kakang Julian
  • Pak Dave Diggs minangka Pak. Browne, guru basa Inggris
  • Kyle Harrison Breitkopf minangka Miles
  • Gidget minangka Daisy
  • William Dickinson minangka Eddie
  • James Hughes minangka Henry
  • Ty Consiglio minagnka Amos

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Wonder ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 84%, miturut 166 review, kanthi rating rata-rata 7/10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 66 saka 100, adhedhasar 33 kritik, nuduhake "review apik".[7] Miturut CinemaScore, film kasebut nduweni nilai "A +" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[8]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Wonder entuk $ 132.422.809 ing Amerika Utara lan $ 173.477.232 ing negara liyane. Total pengkasilane sing ditampa dening film iki mencapai $ 305,900,041, ngluwihi biaya produksi film $ 20 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 27.547.866, minangka urutan loro ing box office [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e "Film releases". Variety Insight. Dijupuk June 10, 2017. 
  2. "Wonder (PG)". British Board of Film Classification. November 21, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  3. "Will ‘Justice League’ Perform Like ‘Wonder Woman’ or ‘Suicide Squad’ at the Box Office?". TheWrap. November 14, 2017. 
  4. a b c "Wonder (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. "Julia Roberts' Drama 'Wonder' Pushed to November". The Hollywood Reporter. February 13, 2017. Dijupuk October 21, 2017. 
  6. "Wonder (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  7. "Wonder reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]