Wolgmen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wolgmen utawa Wogmen, Wolêgmen (Ing: Walkman; WALKMAN) yaiku cihnadol saka sarana sêtel cêkêlgawa kang kagawe dening Soni (Sony). Wolgmen wiwitan mêtu ing taun 1979 M lan saemper panyêtel kaset cêkêlgawa kanggo wong angrungokake gêndhing sambi mlaku. Amarga pakondhange, Wolgmen dumadi jênêng ora parijawat kanggo stereyo pribadhi saka cihnadol saliyane. Nalika pinggawene bubar in taun 2010 M, Soni wis anggawe 200 yuta Wolgmen kaset.