Windows PowerShell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Windows PowerShell
64px
225px
Tuladha screenshot sesi PowerShell
Pangembang Microsoft Corporation
Rilis pisanan November 14, 2006
Versi rilis terbaru 1.0 / 14 Novèmber 2006 (2006-11-14), 4659 dina kepungkur
Versi pratayang paling anyar 2.0 CTP3 / 23 Dhésèmber 2008 (2008-12-23), 3889 dina kepungkur
Sistem operasi Windows XP
Windows Server 2003
Windows Vista
Windows Server 2008
Windows 7
Platform x86, x86-64 and Itanium
Basa Multilingual
Status pengembangan Active
Jenis Operating system shell
Lisènsi MS-EULA
Situs web Windows PowerShell

Cithakan:Infobox programming language

Windows PowerShell, sadurungé diwenei jeneng Microsoft Shell utawa MSH (minangka nama-kodhe Monad) ya iku wangun command line interface utawa CLI (antarmuka baris-parintah) uga basa scripting yang sedang dikembangkan olèh Microsoft. Antarmuka ini mirib dengan UNIX shell, namun produk iki dibangun adidasar pamrograman berorientasi obyek (object-oriented programming/OOP) lan kerangka Microsoft.NET,kang awujud alus banget lan amba

Microsoft kang tumuju ngeluncurake PowerShell sesarengan déning Windows Vista. Microsoft nyatakake minangka PowerShellbisa diluncurake ing babagan kaloro ing taun 2006. Windows PowerShell ya iku wangun gambaran kang kawiwitan minangka administrasi Microsoft Exchange Server 2007 sajeroning digarap minangka antarmuka CLI lan administrasi GUI déning lapisan ing ndhuwurlan baris parintah mau.

PowerShell mbutuhake .NET Framework versi 2.0 lan bisa dijalanake kanggo piranti Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, lan Windows Server 2008;uga kasedian kanggo prosesor-prosesor x86, x64, lan Itanium.

Rujukan[besut | besut sumber]

Buku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Piranti aplikasi ketelu[besut | besut sumber]

Pangembang PowerShell[besut | besut sumber]