Wild (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wild
250px
Poster film Wild
Disutradarani Jean-Marc Vallée
Diprodhuseri Reese Witherspoon
Bruna Papandrea
Bill Pohlad
Diskénariyoni Nick Hornby
Adhedhasar Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail
déning Cheryl Strayed
Dibintangi Reese Witherspoon
Laura Dern
Thomas Sadoski
Michiel Huisman
Gaby Hoffmann
Sinématografi Yves Bélanger
Dibesut déning John Mac McMurphy
Martin Pensa
Perusahaan
prodhuksi
Pacific Standard
River Road Entertainment
Dibabar déning Fox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Agustus 29, 2014 (2014-08-29) (Festival Film Telluride)
  • Dhésèmber 3, 2014 (2014-12-03) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 19, 2014 (2014-12-19) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
115 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $15 juta[2]
Kalarisan $52,501,541[3]

Wild yaiku film biografi drama petualangan ing Amerika Serikat ing taun 2014. Disutradarani dening Jean-Marc Vallée lan digawe dening Reese Witherspoon, Bruna Papandrea lan Bill Pohlad . Manuskrip film iki ditulis dening Nick Hornby adhedhasar buku Wild: Saka Lost to Found ing Jejak Crest Pasifik dening Cheryl Strayed . Juru paragane yaiku Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Michiel Huisman lan Gaby Hoffmann.

Film Wild wiwit tayang ing Telluride Film Festival tanggal 29 Agustus 2014 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 3 Desember 2014 kanthi winates lan 19 Desember 2014 kanthi wiyar.[5] Film kasebut ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik ing pagelaran Reese Witherspoon lan Laura Dern.[6] Aktris loro iki nampa nominasi Academy Award kanggo pameran, kanggo aktris lan aktris pendukung paling apik .[7]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Reese Witherspoon minangka Cheryl Strayed
    • Bobbi Lindstrom minangka bocah enom Cheryl Strayed [8]
  • Laura Dern minangka Bobbi Grey, ibu Cheryl
  • Thomas Sadoski minangka Paul, garwane Cheryl (adhedhasar garwane Cheryl ing donya nyata, Marco Littig)
  • Keene McRae minangka Leif, sadulur Cheryl
  • Michiel Huisman minangka Jonathan
  • W. Earl Brown minangka Frank
  • Jan Hoag minangka Annette
  • Gaby Hoffmann minangka Aimee
  • Kevin Rankin minangka Greg
  • Brian Van Holt minangka petugas jaga saka alas Mt. Hood
  • Cliff DeYoung minangka Ed
  • Mo McRae minangka Jimmy Carter
  • Charles Baker minangka TJ
  • Jason Newell minangka Ronald Nylund, ramané Cheryl
  • Ray Buckley minangka Joe
  • Cathryn de Prume minangka Stacy Johnson
  • Evan O'Toole minangka Kyle
  • Anne Gee Byrd minangka Vera, nenek Kyle
  • Randy Schulman minangka ahli terapi Cheryl
  • Anne Sorce minangka perawat Bobbi ing rumah sakit
  • Matt Pascua minangka Wayne, kanca saka Leif
  • Art Alexakis minangka artis tato

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Wilde nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 90%, miturut 254 review, kanthi rating rata-rata 7.5 / 10.[9] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 76 saking 100, adhedhasar 47 kritik, nuduhake "review apik".[10]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Wild entuk $ 37.880.356 ing Amerika Utara lan $ 14.621.185 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 52,501,541, ngluwihi anggaran produksi film $ 15 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Farber, Stephen (August 29, 2014). "'Wild': Telluride Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk August 29, 2014. 
  2. Hamedy, Saba (January 7, 2015). "Reese Witherspoon: 'Wild' success shows hunger for films with strong women". Los Angeles Times. Tribune Company. Dijupuk May 15, 2015. 
  3. a b "Wild (2014)". Box Office Mojo. 
  4. McNary, Dave (August 29, 2014). "Reese Witherspoon's 'Wild' to Open San Diego Film Festival (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk August 29, 2014. 
  5. Sperling, Nicole (May 12, 2014). "Reese Witherspoon-starrer 'Wild' gets a release date". Entertainment Weekly. Dijupuk May 13, 2014. 
  6. "Wild". Metacritic. CBS. Dijupuk January 21, 2015. 
  7. "It'll be a 'Wild' night for Laura Dern". USA Today. Dijupuk January 23, 2015. 
  8. http://variety.com/2014/scene/vpage/wild-premiere-laura-dern-cheryl-strayed-reese-witherspoon-bruce-dern-1201361558/
  9. "Wild (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 21, 2017. 
  10. "Wild reviews". Metacritic. Dijupuk November 21, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]