Wilayah dependensi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wewengkon dependensi iku wewengkon kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya lumrahé sawijining nagara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tataran.

Wewengkon dependensi béda karo entitas subnasional sawijining nagara amarga kaloroné makili golongan pamisahan kang béda. Entitas subnasional racaké makili pambagian wewengkon nagara, déné wewengkon dependensi bisa arupa wewengkon jaban rangkah saka sawijining nagara kanthi status otonomi kang luwih ombèr.

Area kang kanthi kapisah dijenengké durung mardhika ya iku wewengkon kang dadi sulaya (dipersengketakan), dijajah, ndarbèni pamaréntah sajeroning pangasingan utawa ndarbèni obahan kamardhikan kang nduwé prabawa kuwat.