Wilayah dependensi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Wewengkon dependensi iku wewengkon kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya umumé sawijining nagara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tingkatan.

Wewengkon dependensi béda karo entitas subnasional sawijining nagara amarga kaloroné makili golongan pamisahan kang béda. Entitas subnasional biasané makili pambagian wewengkon nagara, déné wewengkon dependensi bisa arupa wewengkon jaban rangkah saka sawijining nagara kanthi status otonomi kang luwih ombèr.

Area kang sacara kapisah dijenengké durung mardhika ya iku wewengkon kang dadi sulaya (dipersengketakan), dijajah, ndarbèni pamaréntah jroning pangasingan utawa ndarbèni gerakan kamardhikan kang nduwé pengaruh kuwat.