Wilangan pecahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar roti tart, kapérang dadi bagéyan lan bagéyan.

Wilangan pecahan punika gunggungipun boten ngantos dumugi satunggal utawi langkung, nanging langkungipun boten genep satunggal.

Tuladha: 1/4 dipun waos saprapat, 2/4 dipun waos kalihprapat utawi langkung prasaja 1/2 dipun waos setengah, 1/3 dipun waos saprotelon, 1,75 dipun waos setunggal tigangprapat.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilangan_pecahan&oldid=1089881"