Wilangan pecahan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar \tfrac34 roti tart, kapérang dadi \tfrac12 bagéyan lan \tfrac14 bagéyan.

Wilangan pecahan punika gunggungipun boten ngantos dumugi satunggal utawi langkung, nanging langkungipun boten genep satunggal.

Tuladha: 1/4 dipun waos saprapat, 2/4 dipun waos kalihprapat utawi langkung prasaja 1/2 dipun waos setengah, 1/3 dipun waos saprotelon, 1,75 dipun waos setunggal tigangprapat.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilangan_pecahan&oldid=825966"