Wilangan pecahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar roti tart, kapérang dadi pérangan lan pérangan.

Wilangan pecahan punika gunggungipun boten ngantos dumugi satunggal utawi langkung, nanging langkungipun boten genep satunggal.

Tuladha: 1/4 dipunwaos saprapat, 2/4 dipunwaos kalihprapat utawi langkung prasaja 1/2 dipunwaos setengah, 1/3 dipunwaos saprotelon, 1,75 dipunwaos satunggal tigangprapat.