Wilangan pecahan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gambar \tfrac34 roti tart, kapérang dadi \tfrac12 bagéyan lan \tfrac14 bagéyan.

Wilangan pecahan punika gunggungipun boten ngantos dumugi satunggal utawi langkung, nanging langkungipun boten genep satunggal.

Tuladha: 1/4 dipun waos saprapat, 2/4 dipun waos kalihprapat utawi langkung prasaja 1/2 dipun waos setengah, 1/3 dipun waos saprotelon, 1,75 dipun waos setunggal tigangprapat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilangan_pecahan&oldid=933244"