Wilangan pecahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar roti tart, kapérang dadi pérangan lan pérangan.

Wilangan pecahan punika gunggungipun boten ngantos dumugi satunggal utawi langkung, nanging langkungipun boten genep satunggal.

Tuladha: 1/4 dipunwaos saprapat, 2/4 dipunwaos kalihprapat utawi langkung prasaja 1/2 dipunwaos setengah, 1/3 dipunwaos saprotelon, 1,75 dipunwaos satunggal tigangprapat.