Wikipedia:Tutorial (Pranala njaba)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
WikipediaTutorial.png
Artikel iki bagéan saka
Tutorial Wikipedia
Kaca tutorial...

Kaca ngarep
Panyuntingan
Nata format
Pranala Wikipedia
Pranala situs kagandhèng
Pranala njaba
Kaca dhiskusi
Élingana
Pandaftaran
Ruang jeneng
Info sabanjuré

Delengen uga...

Daftar isi pitulung


Yèn panjenengan arep gawé pranala menyang situs njaba (yakuwi saliyané Wikipedia), pranala kasebut kuduné didèlèh ing sèksi "Pranala njaba" ing pungkasan artikel.

Bab kang paling gampang gawé pranala yakuwi cukup ngetik alamat situs web (URL) kang arep dihubungaké. Upamané yèn arep gawé pranala menyang Google, panjenengan bisa ngetik:

http://www.google.co.id/

Wiki bakal sacara otomatis nganggep pranala kasebut minangka pranala, lan bakal nampilaké alamat situs web mentah, klebu bagéan "http://".

Kanggo gawé tampilan pranala saliyané ing wangun URL, gunakaké tandha kurung kothak ing wiwitan lan pungkasan pranala. Upamané arep gawé pranala menyang Google, ketik:

[http://www.google.co.id/]

Iki bakal nampilaké pranala minangka angka jroning tandha kurung, kaya iki: [1]. Format iki mèmper karo catatan sikil, saéngga kerep dipigunakaké kanggo nyebutaké sumber utawa rujukan jroning artikel. Éndhani migunakaké: "Miturut [2], rembulan purnama pungkasan ing milenium kaloro dumadi ing tanggal 11 Desember 1999" Gunakaké "rembulan purnama pungkasan ing milenium kaloro dumadi ing tanggal 11 Desember 1999" [3]".

Éndhani uga migunakaké pranala njaba yèn isih bisa ngubungaké menyang artikel ing Wikipedia. Upamané, éndhani

Soekarno lair ing [www.surabaya.go.id Surabaya]

nanging pigunakaké

Soekarno lair ing [[Kutha Surabaya|Surabaya]]

Yèn panjenengan arep gawé pranala kanthi tampilan teks liya, tambahaké irah-irahan alternatif sawisé alamat situs web, kang dipisahaké nganggo tandha spasi (dudu pipa). Dadi, upamané arep gawé pranala kang katon kaya Mesin pencari Google, ketiken:

[http://www.google.co.id/ Mesin pencari Google]

Cat\heatan: Migunakaké karakter khusus, kayadéné tandha pipa (|) jroning URL pranala bakal nyebabaké pranala ngalami kagagalan. Nanging, sintaks URL duwé kamampuan kanggo ndefinisèkaké karakter jroning sawijining URL minangka heksadesimal kang ekuivalen karo kodhe ASCIIné. Upamané, tulisen %7C tinimbang migunakaké karakter pipa. Delengen tabel karakter ASCII kang bisa dicithak kanggo kodhe heksadesimal luwih jangkep.

Nalika didèlèh ing ngisor seksi Pranala njaba, pranala kuduné disusun jroning format bullet, conto:

==Pranala luar==
*[http://www.google.co.id/ Mesin pencari Google]

terusaké tutorial iki.