Wikipedia:Transwiki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Transwiki iku sawijining pamindahan artikel saka siji wiki (asal) menyang wiki liyané (tujuan). Pamindahan iki diayahi utamané supaya saben proyèk tetep disiplin marang kritéria artikel sing layak dilebokaké ing sajeroné, sinambi tetep njaga isi artikel sing wis digawé lan luwih cocog dilebokaké menyang proyèk liya.

Jinis transwiki[besut sumber]

Transwiki menyang Wiktionary[besut sumber]

Diayahi tumrap artikel sing mligi mung asipat dhéfinisi tembung kaya isi jroning kamus.

Gunakna {{pindhah/Wiktionary}} kanggo ngusulaké pamindahan artikel menyang Wiktionary. Cithakan iki bakal nglebokaké artikel kasebut jroning Kategori:Artikel sing kudu dipindhah menyang Wiktionary.

Transwiki menyang Wikiquote[besut sumber]

Diayahi tumrap artikel sing asipat kutipan tokoh, film, prastawa, lll., sarta peribahasa.

Gunakna {{pindhah/Wikiquote}} kanggo ngusulaké pamindahan artikel menyang Wikiquote. Cithakan iki bakal nglebokaké artikel kasebut menyang Kategori:Artikel sing kudu dipindhah menyang Wikiquote.

Transwiki menyang Wikibooks[besut sumber]

Diayahi tumrap artikel sing asipat instruksi, manual, pituduh, lll. Artikel sing arupa asil riset orisinal uga kudu dilebokaké jroning Wikibooks.

Gunakna {{pindhah/Wikibooks}} kanggo ngusulaké pamindahan artikel menyang Wikibooks. Cithakan iki bakal nglebokaké artikel kasebut jroning Kategori:Artikel sing kudu dipindhah menyang Wikibooks.

Transwiki menyang Wikisource[besut sumber]

Diayahi tumrap artikel sing asipat salinan prodhuk hukum, dhokumè sajarah, naskah pidhato, lirik lagu, lan bab-bab liya sing arupa salinan pepak sumber pertama, kajaba yèn diperlokaké minangka kutipan.

Gunakna {{pindhah/Wikisource}} kanggo ngusulaké pamindhahan artikel menyang Wikisource. Cithakan iki bakal nglebokaké artikel kasebut jroning Kategori:Artikel sing kudu dipindhah menyang Wikisource.

Alternatif transwiki[besut sumber]

Saliyané transwiki, alternatif liya sing bisa ditimbangyaiku.

  • Dikembangaké; yèn artikel kasebut kira-kira bisa dikembangaké utawa didadèkaké rintisan, wènèhi tag {{kembangkan}} utawa tag rintisan sing cocog.
  • Didadèkaké kaca disambiguasi; yèn artikel iku nduwèni sawetara makna sing cocog kanggo èntri ensiklopedia.
  • Digabung menyang artikel liya lan sabanjuré dialihaké menyang kaca kasebut.

Deleng uga[besut sumber]