Wikipedia:Tanggung Jawab Pangurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kapangurusan
Kawicaksanan
Pamungutan swara
Tanggung jawab
Panyuwunan status
Birokrat
Cathetan pangangkatan
Pitulung pangurus

Pangurus iku wikiwan/wikiwati sing nduwé "hak opsis".[1]Hak opsis iku asale saka kasil pamilihan déning penganggo sing nduwé status "birokrat". Sysop lan birokrat iku diarani pangurus Wikipedia.

Tanggung jawab pangurus[besut sumber]

  • Mriksa suntingan penganggo liya sing kamungkinan dianggep nyalahi aturan Wikipedia
  • Mbusak artikel miturut katentuan kabijakan pambusakan
  • Ngrapèkaké artikel (nambah tag rapèkna, terjemah, wikifikasi lan liyané)
  • Mriksa suntingan sing ora netral (mènèhi tag, mbusak, netralaké)
  • Mriksa gambar-gambar anyar sing diamot (tag, lisensi, sumber, jeneng, commons)
  • Mbatalaké suntingan vandal

Cathetan sikil[besut sumber]

  1. Opsis iku cekakan saka "operator sistém" lan dijupuk saka basa Inggris sysop sing cekakan saka tembung system operator.

Uga delengen[besut sumber]