Wikipedia:Sesambungan/Pamaca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pamaca
Carané nglapuraké masalah ing artikel utawa nggolèki informasi kang pepak.

Rembuging artikel
Masalah babagan artikel bab awakmu, bisnismu, utawa péhak kang kowakili.

Lisènsi
Carané nurun informasi ing Wikipédia, nglebokaké informasi, utawa nglapuraké informasi kang tanpa lisènsi.

Urun
Ngertèni lakuning dana, kapriyé danané kaanggo, lan carané urun dana.

Pawarta lan tembayatan
Bab carané sesambungan karo Wikipédia yèn kowé minangka juru pawarta utawa arep tembayatan karo awak dhéwé.


Sawatara polentèr (wong kang mbiyantu tuwuhé Wikipédia kanthi suka lan lila). Sugeng rawuh!

Sugeng rawuh ing Wikipédia!

Wikipédia katulis déning polentèr (wong kang urun kawruh lan daya kanthi suka lan lila) saka manéka papan ing jagat. Wong-wong mau uga manungsa kaya kowé. Tegesé, kadhang-kala isiné ngemu informasi kang ora trep, embuh dijarag utawa ora dijarag.

Yèn kowé nemu informasi kang ora trep, ana sawatara cara kang bisa kolakokaké.

  1. Kapisan, kowé bisa ndandani dhéwé! Sapa baé bisa mbesut Wikipédia. Cukup klik tombol "Besut" ing sandhuwuring kaca, banjur dandana kang salah, banjur klik tombol "Babar owahan". Yèn kowé péngin sinau luwih akèh bab carané mbesut, jajal wacanen kaca pitulung iki.
  2. Yèn kowé ora bisa utawa ora gelem ndandani masalahé, kowé bisa ninggal cathethan kang medharaké masalahé ing kaca parembuganing artikelé.
  3. Bab laku pangrusak (vandhalisme), prayogané kowé langsung ndandani dhéwé. Nanging yèn kowé ora bisa ndandani, kowé bisa kirim layang menyang jawa@wikimedia.or.id kanthi nglampiraké adrès (alamat) utawa sesirahing artikel lan wedharan bab pangrusaké.

Yèn kowé ora nemu artikel kang kogolèki, kowé bisa muwuhi pratélan artikel panjalukan. Iki ora ateges artikelé bakal tumuli kagawé. Yèn artikelé ana nanging ora macak informasi kang kogolèki, utawa kowé mung butuh jawaban tumrap pitakon mirunggan, kowé bisa takon ing méja réferènsi: polentèré awak dhéwé seneng tetulung!