Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali ing Bawana Eropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

ProyekWiki Sèwu Kali dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" marang para panganggo Wikipedia Jawa kang kersa bareng-bareng nyengkuyung ngisi artikel bab Geografi supaya luwih pepak.

Partisipan[besut sumber]

Kabèh pangguna utamané kang duwé interes marang bab Geografi Bisa ndaftar ing kéné:

Daftar Kagiatan[besut sumber]

  1. Milih kali kang disenengi
  2. Golek artikel saka Wikipedia basa liya (Indonesia, Inggris, Italia, lsp misturut basa sing dikuwasani)
  3. Miwiti gawé rintisan artikel, sithik-sithiké ngamot bab pambuka, ciri-ciri, negara kang diliwati lan katrangan liyané kang magepokan.
  4. Ngisi pranala lan kategori.

Cithakan kang bisa dipigunakaké[besut sumber]

Kali ing Eropah[besut sumber]

  1. Donau
  2. Dniestr
  3. Donetsk
  4. Maas
  5. Neisse
  6. Oder
  7. Po
  8. Rhine
  9. Seine
  10. Thames
  11. Vistula
  12. Wolga
  13. Loire

Kali ing Polandia[besut sumber]

Jeneng kaliMili ingDawa
(in km)
Dawa ing Polandia
(in km)
Jembaré wilayah dataran
(in km²)
Wilayah dataran
ing Polandia

(in km²)
Kali WisłaSegara Baltik10471047194.424168.699
OderSegara Baltik854742118.861106.056
Kali WartaOder80880854.52954.529
BugNarew77258739.42019.284
Kali NarewKali Wisła48444875.17553.873
SanKali Wisła44344316.86114.390
NotećWarta38838817.33017.330
Kali PilicaKali Wisła3193199.2739.273
Kali WieprzKali Wisła30330310.41510.415
Kali BóbrOder2722705.8765.830
Kali ŁynaKali Pregolya2641907.1265.719
Kali NeisseOder2521984.2972.197
Kali WkraKali Narew2492495.3225.322
Kali DunajecKali Wisła2742476.8044.852
BrdaKali Wisła2382384.6274.627
Kali ProsnaKali Warta2172174.9254.925
Kali DrwęcaKali Wisła2072075.3445.344
Kali WisłokSan2052053.5283.528
Kali Wda (Czarna Woda)Kali Wisła1981982.3252.325
Kali DrawaKali Notec1861863.2963.296
Kali Nysa KłodzkaOder1821824.5663.744
PopradKali Dunajec170632.077483
Kali PasłękaTeluk Wisła Bay. Segara Baltik1691692.2942.294
Kali RegaSegara Baltik1681682.7252.725
Kali BzuraKali Wisła1661667.7887.788
Kali WisłokaKali Wisła1641644.1104.110
Kali ObraKali Warta1641642.7582.758
Kali BiebrzaKali Narew1551557.0577.051
NidaKali Wisła1511513.8653.865


Sistem kali ing Polandia[besut sumber]

Segara Baltik

Kali ing Afrika[besut sumber]

Kali ing Afrika Kidul[besut sumber]

Kali ing Afrika Tengah[besut sumber]

Kali ing Afrika Wétan[besut sumber]

kali ing Afrika Kulon[besut sumber]

Kali ing Afrika Lor[besut sumber]