Wikipedia:Pitakon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Panjenengan bisa golèk wangsulan saka pitakonan-pitakonan panjenengan ing panggonan-panggonan ing ngisor iki. AJA MiGUNAKAKÉ KACA IKI KANGGO NGAJOKAKÉ PITAKONAN.

Mencari informasi[besut sumber]

  • Golèk! – sebagéan gedhé pitakonan paling cepet lan gampang dijawab kanthi migunakaké kothak panggolèkan.
Conto: Arep nggolèki ibu kutha Afrika Kidul, lebokna afrika kidul ing kothak panggolèkan lan klik Golèk.
  • Meja referènsi – kanggo pitakonan ngenani kawruh (ngenani bab-bab saliyané cara migunakaké Wikipedia), panjenengan bisa takon marang relawan-relawan Wikipedia.
Conto: "Negara endi sing nduwèni armada nelayan paling akèh?"

Ngajokaké pitakonan utawa mènèhi komentar[besut sumber]

  • Saben artikel nduwèni sawijining kaca dhiskusi – klik dhiskusi ing bagéan ndhuwur kaca kanggo pitakonan, nglapuraké vandalisme, utawa diskusi ngenani artikel kasebut.
  • Warung kopi yaiku forum diskusi kanggo sadhéngah masalah kawicaksanan lan tèknis.

Migunakaké Wikipedia[besut sumber]

  • PSD – Pitakonan sing kerep diajokaké ngenani Wikipedia.
Contoh: "Bagaimana cara saya menambahkan gambar ing sawijining artikel?"
  • Méja pitulung – panggonan kanggo ngajokaké pitakonan ing relevan ngenani panggunaan Wikipedia.

Kanal IRC[besut sumber]

Panjenengan diidinaké kanggo ngajokaké pitakonan ing salah siji kanal IRC Wikipedia. Yèn panjenengan nduwèni klien IRC kainstal ing komputer panjenengan, Panjenengan bisa gabung ing kanal #id.wikipedia utawa #id-wiki

Cathetan wigati[besut sumber]

  • Wikipedia dilakokaké déning relawan.
  • Oea ana "layanan dhokumèntasi" utawa staf sing dibayar kanggo njawab pitakonan ngenani isi artikel (sumber, akurasi, lsp).
  • Supaya ngajokaké kabèh pitakonan menyang kaca kaya kasebut ing ndhuwur.
  • Kita ora bakal njawab pitakonan liwat layang elektronik.
  • Aja ngajokaké pitakonan menyang Wikipedia ngenani cara nemokaké dhokumèntasi tambahan, alamat kontak pesohor (selebriti) utawa parusahan, utawa panjalukan sing kaya mangkono liyané.