Wikipedia:Pandhuan tata-letak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paugeran gaya

Ejaan dan kata
Huruf kapital
Tanda baca
Tanggal lan angka
Singkatan lan akronim
Tata letak

Paugeran jeneng

Kategori
Organisme
Karya
Tokoh
Ilmu lan teknologi
Organisasi
Lokasi geografis
Kapitalisasi

Penyerapan

Penyerapan istilah
Alih aksara Arab ke Latin
Alih aksara Hangul ke Latin
Alih aksara Sirilik ke Latin

Tata panggon ing panulisan jroning Wikipedia perlu ditata supaya duwé wangun kang umum, ana ing tampilan utawa format suntingan supaya gampang didandani, utawa diwènèhi tambahan déning panganggo liyané.

Ndèlèhké cithakan[sunting | Owah sumber]

Delengen uga: Wikipedia:Cithakan Wikipedia.

Jroning Wikipedia ana werna-werna cithakan kang gunané kanggo nggampangaké, utawa nyepetaké para panganggo jroning nulis artikel kang duwé kalompok tartamtu.

Cithakan ing wiwitan artikel[sunting | Owah sumber]

Cithakan kang didèlèh ing wiwitan artikel, umumé yaiku cithakan kang mènèhi paugeran utawa informasi bab kalompok artikel kuwi mau utawa uga bisa minangka pèngetan.

Contoné Cithakan {{manga}}, {{Anarkisme}}, {{pintas}}, {{basa}}, cithakan kaya ngéné iki bakal ngisi papan sisih tengen artikel. Supaya cithakan bisa ngisi sisih tengen sacara utuh, diperlokaké nyèlèh cithakan ing wiwitan artikel.

Sabanjuré, cithakan, kayadéné {{pambusakan}}, {{jarwa}}, {{rapèkna}}, {{oranetral}}, lan sajinisé. Cithakan kaya ngéné iki bakal ngisi artikel sacara rata tengah. Cithakan iki uga duwé piguna kanggo mènèhi weruh marang panganggo kang maca utawa kepéngin ndandani sawijining artikel, bisa maca pèngetan iki luwih dhisik. Bab iki disababaké uga, marga sifat loading saka sawijining situs web kang bakal nampilaké sisih dhuwur dhisik sawisé kuwi lagi sisih ngisor.

Cithakan ing akhir artikel[sunting | Owah sumber]

Cithakan kang didèlèh ing pungkasan artikel, sacara umum minangka cithakan kang mènèhi informasi bab kandungan isi artikel.

Cithakan kang paling kerep didèlèh ing pungkasan artikel yakuwi cithakan {{stub}} utawa {{rintisan}}. Cithakan iki bakal mènèhi weruh yèn artikel kuwi mau ana ing kategori rintisan.

Bab iki uga dadi paugeran tumrap cithakan {{stub}} kang duwé pangelompokan dhéwé kayadéné {{indo-stub}}, {{indo-geo-stub}}, {{kimia-stub}}, {{bio-stub}}, {{manga-stub}}.

Cithakan ing tengah artikel[sunting | Owah sumber]

Cithakan kang didèlèh ing antara isi artikel, biasané mung duwé pengaruh marang sawijining bagéan artikel tartamtu, dudu artikel kuwi mau sakabèhané. Mbokmanawa ana artikel kang ngandhut unsur {{spoiler}}, utawa sebagian isi artikel (kang ditulis déning wong kang béda karo panulis wiwitan) kang {{taknetral, utawa sawijining sub-artikel kang duwé {{artikelutama}} dhéwé, utawa cithakan-cithakan kang kerep dianggo kayadéné tabel kosong, cithakan negara, lan cithakan-cithakan cilik liyané.

Nyèlèhké gambar[sunting | Owah sumber]

Nyèlèh gambar umumé ana ing sisih tengen artikel, yèn artikelé ora patiya dawa, éèn artikel kuwi mau migunakaké cithakan tartamtu kang uga ngisi sisih tengen artikel, gambar bisa didèlèh ing sisih kiwa artikel supaya panggonan gambar ora mudhun banget.

Nyèlèhké katrangan kategori[sunting | Owah sumber]

Katrangan kategori ([[kategori:...]] utawa [[category:...]]) apiké didèlèh ing sisih ngisor artikel, supaya panganggo liya kang kapéngin ndandadni utawa nambah kategori ana ing artikel kuwi mau, bisa gampang ngisiné.

Nyèlèhké pranala interwiki[sunting | Owah sumber]

Pranala interwiki, yaiku pranala kang ngrujuk marang artikel kuwi mau ing Wikipediya basa liya, apiké didèlké ing sisih ngisor artikel sawisé kategori.

Delengen uga[sunting | Owah sumber]