Pitulung:Ngamot gambar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Panjenengan bisa ngamot gambar ing sajroning Wikipedia kanggo nambah referensi utawa luwih njlèntrèhaké sawijining tulisan. Sadurungé ngamot gambar, supaya digatèkaké lan dituruti pituduh ing kawicaksanan panggunaan gambar ing Wikipedia. Élinga yèn sebagéan gedhé gambar kang panjenengan temokaké ing Internet kuwi nduwèni hak cipta lan amarga saka kuwi ora layak diamot ing Wikipedia. Yèn panjenengan ora bisa mènèhi informasi bab status hak cipta sawijining gambar, aja ngamot gambar kasebut.

Cara ngamot gambar[besut | besut sumber]

Gunakaké menu "Unggah" ing kothak peralatan ing sisih kiwa layar. Menu iki bakal nampilaké formulir kanggo ngunggahaké file kang bisa dipigunakaké kanggo ngamot gambar menyang Wikipedia.

  • Jeneng gambar sumber; pencèt tombol "Browse..." kanggo milih gambar ing komputer panjenengan. Sawisé milih siji gambar tartamtu ing kothak dialog kang muncul, jeneng gambar iki bakal diisèkaké jroning kothak teks.
  • Jeneng gambar kang dituju; sacara otomatis, sawisé isian jeneng gambar sumber dilebokaké, kothak teks iki bakal diisi déning perangkat lunak Wikipedia miturut jeneng gambar sumber. Yèn perlu panjenengan bisa ngowahi jeneng iki.
  • Ringkesan; isèkaké informasi ngenani gambar kang diamot. Conto: "Gambar kebo, kasil pamotrètan dhéwé".
  • Jenis lisensi; pilih jenis lisensi kanggo gambar kasebut.
  • Tambahaké menyang pantauan; klik kothak iki yèn kepingin nglebokaké menyang daftar pantauan panjenengan.
  • Lirwakna pepènget apa waé; klik kothak iki yèn ora kepingin diganggu déning pepènget utawa pesan konfirmasi kang manawa muncul wektu ngamot gambar.

Sawisé kabèh isian kasebut diisi utawa dipilih, pencèt tombol "Muatkan berkas". Prosès ngunggahaké gambar kadhangkala rada suwé, utamané yèn konèksi Internet alon. Sawisé rampung, panjenengan bisa migunakaké gambar anyar mau jroning artikel.

Dhaptar idin panggunaan karya[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki salinan bukti korespondensi lan idin panggunaan material saka pihak liya sing diwènèhaké marang Wikipedia basa Indonésia. Sarat lan panyuwunan saka pihak sing ngidiaké (kayadéné nyantumaké sumber) kudu dikebaki nalika ngisi formulir pangunggahan gambar. Panjenengan uga bisa nyonto wangun korèspondensiné. Yèn panjenengan wis antuk idin sarupa, aja lali nyantumaké ing kaca iki.

id:/tokohindonesia.com/ ({{tokohindonesia.com}})
id:/pnri.go.id/ ({{pnri}})
id:/bethanygraha.org/ ({{bethanygraha.org}})
id:/kapanlagi.com/ ({{kapanlagi.com}})
id:/rel-keretaapi.blogspot.com/ {{rel-keretaapi.blogspot.com}}
id:/kangbas.web.id/ {{Karyadi Baskoro}}
id:/basketindonesia.com/
id:/m.yusuf.web.id/
id:/yohan.oprekblog.com/
id:/ekohm.multiply.com/
id:/warungselatsolo.dagdigdug.com/
id:/argojati.wordpress.com/
id:/gregory-widya.com/
id:/awamur.multiply.com/
id:/bambiehere.multiply.com/
id:/tamanulama.blogspot.com/
id:/heyderaffan.multiply.com/
id:/simpanglima.wordpress.com/
id:/infokepanjen.com/
id:/depok-expose.blogspot.com/

Delengen uga[besut | besut sumber]