Wikipedia:Kiat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayo bantu!
Duwé kiat-kiat sing bisa dianggo déning panganggo liya?
Aja ragu nambahaké, utawa tulis usulan panjenengan ing kaca dhiskusi.

Ing ngisor iki kumpulan kiat utawa saran ringkes sing bisa mbiyantu panjenengan migunakaké Wikipedia kanthi luwih apik lan kepénak. Kiat-kiat iki bakal dikumpulaké lan bakal ditampilaké ing kaca pitulung sacara rutin.

Ngirit wektu gawé pranala[besut sumber]

Panjenengan bosen kudu ngetik judhul pranala sing dawa, lan kudu bali ngetikaké kabèh judhul iku manèh kanggo didhelikaké ruang jenengé? Isi waé nganggo tandha pipa ("|") ing pungkasan pranala, kaya iki [[Wikipedia:Kawicaksanan lan paugeran|]], sing bakal ngowahi Wikipedia:Kawicaksanan lan paugeran dadi Kawicaksanan lan paugeran.

Trik iki uga bisa digunakaké kanggo tandha kurung, conto: [[Abdulrahman Saleh (pahlawan)|]] bakal nampilaké Abdulrahman Saleh.

Panjenengan bisa ngombinasèkaké trik iki kanggo ndhelikaké ruang jeneng lan tandha kurung sacara otomatis, contoné: [[Wikipedia:Warung Kopi (Basa)|]] sacara otomatis bakal ngasilaké Warung Kopi.

Ngowahi tampilan owah-owahan pungkasan[besut sumber]

Pilihan "Golongaké owah-owahan miturut kaca ing owah-owahan anyar lan pawawangan" bisa ngowahi tampilan perubahan terbaru dadi diklompokaké per dina lan per artikel. Iki lumaku uga kanggo owah-owahan kagandhèng, nanging ora kanggo daftar pantauan. Fitur iki mbutuhaké aktivasi dukungan JavaScript ing panjelajah web sing dipigunakaké.

Kanggo ngaktifaké fitur iki, pilih menu Pilalan, pilih tab Owah-owahan pungkasan, cek pilihan Golongaké owah-owahan miturut kaca ing owah-owahan anyar lan pawawangan, lan pencèt tombol Simpen.