Wikipedia:Kategorisasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pedoman

Kaca iki minangka paugeran ing Wikipedia basa Jawa. Isiné wis ditampa déning para panganggo lan dianggep minangka standar sing kudu dianut déning kabèh panganggo. Sadurungé nyunting kaca iki, pesthèkaké suntingan panjenengan nggambaraké konsènsus. Pigunakna kaca dhiskusi kanggo ngusulaké owah-owahan.

Paugeran gaya

Ejaan dan kata
Huruf kapital
Tanda baca
Tanggal lan angka
Singkatan lan akronim
Tata letak

Paugeran jeneng

Kategori
Organisme
Karya
Tokoh
Ilmu lan teknologi
Organisasi
Lokasi geografis
Kapitalisasi

Penyerapan

Penyerapan istilah
Alih aksara Arab ke Latin
Alih aksara Hangul ke Latin
Alih aksara Sirilik ke Latin

Kaca iki isi paugeran mènèhi jeneng kategori. Kanggo paugeran mènèhi jeneng artikel pirsani paugeran mènèhi jeneng artikel.

Umum[besut sumber]

  • Kanggo konsistensi, kategori supaya digawé jroning wangun tunggal. Conto: [[Kategori:Kutha ing Walanda]] lan dudu [[Kategori:Kutha-kutha ing Walanda]].
  • Yèn sawijining artikel arupa jeneng negara, artikel iku dikategorèkaké nagnaggo [[Kategori:Negara]]
  • Yèn taun lair lan mati sawijing wong utawa tokoh diweruhi, artikel iku dilebokaké jroning [[Kategori:Lair xxxx]] lan [[Kategori:Pati xxxx]]
  • Kategori:Ombénan ing Indonesia

Kategori adhedhasar negara[besut sumber]

Artikel[besut sumber]

Kategori[besut sumber]

Miturut kabiasaan, ing ngisor iki katentuan pawèwèh kategori marang sawijining kategori:
Geografi

    • [[Kategori:Pulo ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:Geografi "negara"]] lan [[Kategori:Pulo miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kutha ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kutha miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Tlaga ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Tlaga miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Gunung ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Gunung miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Pantai ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Pantai miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Selat ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Selat miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Kali ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Kali miturut negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Taman nasional ing "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Taman nasional miturut negara|"negara"]]

Profesi

    • [[Kategori:Aktris "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktris|"negara"]]
    • [[Kategori:Aktor "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Aktor|"negara"]]
    • [[Kategori:Presidhen "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Perdhana Mentri "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]
    • [[Kategori:Raja "negara"]] dikategorèkaké menyang [[Kategori:"negara"]] lan [[Kategori:Daftar pemimpin negara|"negara"]]

Katrangan:

  • "negara" diganti naganggo jeneng negara sing magepokan.

Syarat artikel wutuh[besut sumber]

Delengen uga[besut sumber]