Wikipedia:Gambar pilihan/2009 11

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Berlinermauer.jpg

Témbok Berlin (basa Jerman Die Berliner Mauer) iku témbok sing tau mbedhah kutha Berlin antara taun 1961 - 1989 ing kutha Berlin Kulon lan Berlin Wetan nalika jaman Perang Dingin. Témbok Berlin dibangun déning pamaréntah komunis Jerman Wétan kanggo mbendhung pedhunungé supaya ora mlayu menyang Jerman Kulon.

Témbok Berlin dibangun tanggal 13 Agustus 1961 lan lagi dibuka ing tanggal 9 November 1989.